pearl12 Creative Commons License 2013.04.11 0 0 36653

Sziasztok! Kérdeznék Tőletek, hátha tudtok segíteni... Remélem, nem gond. Van egy offtopic 4,5 hónapos kisfiam, aki 38 hétre, sürgősségi császármetszéssel jött a világra (magzati hypoxia kezdeti jelei miatt - a fájások alatt elment, illetve nagyon leesett a kicsi szívhangja 60/70-re). Az apgarja 9/10-es volt. Akkor már hetek óta lehetett sejteni, hogy nincs minden rendben - rosszak voltak az nst-k, majd be is fektettek a kórházba.

A proléma a következő - valamilyen oknál fogva megállt kicsit a fejlődésben. Még mindig nem játszik, nem érinti meg a tárgyakat, nem fogja meg őket (akaratlanul belekapaszkodni belekapaszkodik, de tudatosan nem fog). Nem játszik csörgővel, igazából semmivel. A hallásával, látásával elvileg nincs semmi probléma. Ha egy tárgyat véletlenül megfog, nem tudja tudatosan elengedni, sokszor csak belekapaszkodik, majd utána sír, mert nem tud megszabadulni tőle, és nem érti, hogy mi van. Tegnap az arcára került egy puha könyvecskéje, azt sem tudta lesöpörni magáról. Van valami ötletetek, hogy mi az ördög okozhatja ezt? Hol lehetene ezt kivizsgáltatni? Vagy én aggódom túl, és ez természetes lenne (vagy legalábbis még beleférne)?

A mozgásfejlődése is elmaradt, azzal felkerestünk egy Dévény-es gyógytornászt, hozzá járnunk is kell, mert letapadásai vannak, meg kényszermozdulatai. De szerintem ez nincs összefüggésben a tárgyakhoz való nem-nyúlásával.

Elmentünk a korai fejlesztőbe, de ott is igazából csk annyit mondtak, hogy nagyon nincs rendben a gyerek, nem a korának megfelelően csinálja a dolgokat, de hogy ennek mi lehet az oka, az kérdés maradt. Járt esetleg valamelyikőtök hasonló cipőben?

Pearl