farkaskoma007 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 644

Sziasztok!

 

Néhány kérdésem volna, hátha valaki tud segíteni. Előre is köszönöm! 

 

1. Osztott rendszerű cirkós közp. fűtés beszerelésére készülök. Nemrég járt nálam a kéményes. Kijelentette, hogy az alumíniumos bélelés, ami jelenleg van (teljesen fényes, semmi korrózió nincsen rajta a kéményajtón keresztül nézegetve. Azt nem tudom laikusként eldönteni, hogy ez-e a FURANFLEX, merev-e vagy rugalmas), az "semmire" sem jó és a jogszabály az idéntől már acél bélelést követel. szulejmanszultan 614-nél jelzi, hogy neki "kiderült", hogy az alumínium bélelést nem engedélyezik. Hogyan tudok erről meggyőződni, hogy nemcsak "megvásároltatnak" velem egy számomra fölösleges és költséges szolgáltatást. A szulejmanszultan által behivatkozott http://www.diametrus.hu/zart_egesteru.htm holnap azt írja, hogy hajlékony alumíniumból is  készülhet zárt égésterű készülékek égéstermék-elvezető része.

 

Valaki (pl. citcat 18-16vmeg tudja nevezni, bemásolni a konkrét jogszabályi hivatkozást, ami az acélbéleésről szól?

 

2. Ugye jól értem, hogy ha már bélelni kell, akkor a kémény szakvéleményt a bélelés után állítják ki. Nem lesz 2 vélemény, egy "rossz" és egy "jó", hiszen a kiviteli terv (ÉMI ??) engedélyt másképpen nem adják ki.

 

3. Esetleg tud valaki árat mondani, mi mennyibe került egy ilyen cirkó beszereléshez. Ezen a holnalpon vannak árak, de már három éves, lehet, hogy elavult, hiszen ebben még szerepel az alumíniumbélelés. http://ingatlanmagazin.com/penz-es-jog/cikk_12370/

 

4. Említették azt is, hogy az idéntől a konyhai gáztűzhelynek is légcserélő rendszert kell kiépíteni. Ez egy újabb felmerülő költség volna, hiszen a tervező szerint a régi gázkonvektorok leszerelése után egyszerűen nem engedélyezik újra a gázhasználatot, emennyiben minden gázfigyasztó, így a konyhai is, nincsen teljesen rendben.