MasterCard86 Creative Commons License 2013.04.04 0 0 373

Meghallgattam az előadást az ACN-ről, de még mindig a hasam fogom a röhögéstől. Amellett, hogy MLM, úgy próbálják eladni, hogy a "tökéletes rendszer". Megsúgom, olyan nincsen. Aki ilyent állít, hazudik. Mellesleg pont ez az MLM egyik ismertetőjegye, hogy hibátlannak írja le a rendszert. A másik pedig a jutalékos, egymás alá beszervezős tevékenység.

Nem sokon múlt, hogy az előadáson fel nem röhögtem, amikor az előadó csaj azt mondta, hogy elege volt a multik "rabszolgaságából", több időt akar tölteni a gyerekekkel, ezért a biztos alkalmazotti pozícióját lecserélte erre. Szívesen megkérdeztem volna tőle, hogy szerinte melyik sikeresebb ember, aki egy multinál mondjuk a marketing osztály vezetője, vagy aki vállalkozóként ilyen termékek vagy szolgáltatások értékesítését bonyolítja. Mondjuk sejtem a mi lett volna a válasza. (Való igaz, hogy vannak sikeres vállalkozók, de nem összekeverni őket az MLM ügynökökkel).

 

Az már csak hab a tortán, hogy aki nagyon olcsón akar telefonálni, az Skype-ot vagy hasonló online VoIP szolgáltatót használ, de gondolom ők erről nem hallottak, csak a "csodásan" növekvő lehetőségekről a piacon.

 

Aki belépésre adná a fejét az előtte olvassa végig: http://index.hu/tech/cellanaplo/2012/07/20/betort_az_mlm_a_telefoniparba/ Szerencsére én nem léptem be.

 

Adalék a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH): http://www.gvh.hu/gvh/alpha?do=2&st=1&pg=79&m5_doc=7994&m81_act=2

 

Ha valakinek pedig irreálisan magas jövedelme lenne belőle (amit kétlek), akkor számíthat APEH (mostmár NAV) vizsgálatra is.