Vaníliamuffin Creative Commons License 2013.03.24 0 0 66

Sziasztok!

 

Előre is elnézést kérek,hogy ide "pofátlankodom",mert nem igazán a témához szólnék hozzá,hanem egy kicsit más jellegű kérdésem lenne,mert tájékozatlan vagyok,nincsenek restaurátor ismerőseim( kivéve egy,akiről szó lesz),és nem tiszta egy-két dolog nekem,és a segítségeteket szeretném kérni,vagyis meglátásotokat :)

Szóval van egy restaurátor ismerősöm,aki elvileg festményeket restaurál...de nem is a személye a lényeg.

1.) Létezik,hogy egy restaurátor kötött munkaidőben,napi 10 órát dolgozzon? ( 8-18-ig)
Én azt hittem,szabadúszó szakma úgymond..és nincs kötött munkaidő...

2.)A másik,hogy restaurátoroknak is van munkavédelmi oktatás (nem tudom pontosan a nevét) amin meg kell jelenniük ?..

3.) Egy restaurátor tánciskola falát is bevakolja,ha az egy kicsit már "omladozik" ? ( tesójának van tánciskolája,és ott segített,mert a fal egy picit viseltes volt egy-két helyen..)

 

4.) És ez tényleg úgy működik,hogy a főnök ( eleve úgy tudom,nincs is főnök) felhívja a restaurátort,hogy szia,van itt meg itt egy munka,jössz velünk ? Ha rövidebb a munka,akkor hotelekben bérelnek nekik szobát ( 4fő együtt), ha hosszabb a munka,akkor pedig egy apartmant bérelnek ki nekik...

 

Csak megfordult a fejemben,hogy nem restaurátor,hanem max.valami segéd..mondjuk restaurátor segéd,vagy nem tudom...mert azt meg pláne nem hinném,hogy falat is "javít" egy restaurátor...olyan segédmunkás szagú ez...szerintetek ?

 

Tudom,ciki,mégegyszer, ne haragudjatok,de örülnék ha valaki hozzá tudna szólni :)

Köszönöm !