Aurora04 Creative Commons License 2013.03.21 0 0 900

"Annyiban igazad van, a Higgs tényleg létezik, a tömege kb 80 kg."

:D :P

 

"De az a pici tömegű kváziserészecske aminek nem lenne semmi mása csak a tömege, na ez nincs."

A fizikához nagyon sok hit kell, mint a valláshoz! Én nagyon hiszek a Higgs-ben, de lehet hogy igazad lesz. De én akkor sem lennék csalódott, ha rögtön megtudnám, hogy mivel kell helyettesíteni. Én akkor lennék dühös, hogy bebizonyítanák, hogy nincs Higgs-bozon, viszont a megoldást sem találnák meg. A szuperszimmetriához is csak azért ragaszkodom, hogy magamban legalább legyen egy olyan elmélet, amiben a vákuumenergiák tényleg nullák, vagy végesek, de nem végtelenek. Ha bebizonyítanák, hogy nincs SUSY, viszont a vákuumenergia katasztrófájára sem tudnak megoldás, akkor nagyon el lennék keseredve. Mert a részecskefizika alapjainál vannak óriási ellentmondások enélkül. 

 A SUSY-t csak azért várom, hogy legyen egy elfogadott elmélet, amiben a vákuumenergia nem végtelen. Boldogabb lennék, ha nem lenne SUSY viszont, rájönnének, hogy mi a baj a mezők oszcillátorainak nullaponti energiáival, és megoldódna ez a kérdés. Mert a SUSY túl bonyolult, nagyon mesterkélt amúgy. 

 

"Nem fogják megtalálni és ha azt állítják, hogy megvan akkor az hazugság, 10 milliárd dollárért már lehet hazudni. Kevesebbért is szoktak."

Lehet, hogy a gyorsítós dolgok 10 milliárd dollárokról szól, viszont az elhanyagolható ahhoz az összeghez képest, amit keresnének azok a jövőbeli gyárak, akik esetleg a Higgs-lézerek technológiáját kamatoztatnák. Gondold csak el, hogy a foton tulajdonságainak pontos megismerése (XIX. század nagy legendái által, mint: Ampére, Faraday, Maxwell, Volta, Galvani, Orsted, és a többiek) hogy megváltoztatta  a világot. Ez pedig csak a foton térelméleti leírásának, vagyis a Maxwell-egyenleteknek a következménye. Mit okozhatna a Higgs-mezőnek a befolyásolása? 

 

"A gravitációs hullámokat miért kellene kimutatni? Nincsenek gravitációs hullámok, csak gravitonok vannak. A graviton párok sokan vannak, gyorsan és egyenesen mennek egy kettős spirális pályán. Átmennek a mérőműszereden is, kevés nyomot hagyva. Azért nem tudod kimutatni, mert rosszul keresed. A mutatót akarod leolvasni a műszeren, pedig a graviton a műszer súlyát adja, ez a hatása."

 

A komolyan vehető mezőelméletek kvantálása mindig azzal kezdődik, hogy felbontjuk a mező állapotát rezgési módusokra. Ezek rezgési állapotok, amik hullámként terjednek a mezőben. Ezek gerjesztettsége személyesíthető meg részecskeként, de a hullámmódusok jellemzésére szolgálnak. 

 Nézzd csak meg a kvantumtérelméleti könyveket. Mindenhol térerősségeket, vagy vektorpotenciált, vagy spinort, és az azokra vonatkozó hullámegyenleteket láthatsz. Hol vannak a részecskék klasszikus mechanikai képletei: Ek=1/2 m*v^2, F=m*a, stb. Nincsenek ilyenek, csak hullámegyenletek vannak. A részecskék igazából a betöltési szám reprezentációnak, vagyis az egyes hullámmódusok gerjesztettségének mértékét kifejező 1900-as évek eleji öröklött képek.

 

"A graviton párok sokan vannak, gyorsan és egyenesen mennek egy kettős spirális pályán."

Nincsen pálya, nem lehet a részecskék helyét és impulzusát egyidejűleg mérni, a határozatlansági reláció szerint. Ez a szokásos definíciója. Persze arról van szó, hogy a hullámmódusokhoz síkhullámok tartoznak, amiknek nincs térbeli lokalizációja, vagyis azok gerjesztettségének mértéke, aminek képi megszemélyesítései a részecskék, nem lokalizálhatok, ezért mozgásuk pályájának sincs értelme. Magyarul kifejezve, nincsenek röpködő bogyók, ezek csak a tárgyalást segítő képek, de nem szabad komolyan venni ezeket a képeket.

 

"Az egyedi graviton pörög, körbe megy. Ezt lehet kimutatni. Tévedsz a kvázirészecskéket illetően, az elektron tulajdonságait választották szét, különvált a spin-tulajdonsága a töltés tulajdonságától."

 

Ezek csak klasszikus képek, a modern fizikában ennek nincs helye!!

 

 

 

 

Előzmény: Astrojan (898)