Jerrry008 Creative Commons License 2013.03.21 0 0 1185

Azért nem értem a közvetlen napelemből felhasználási igényeteket/feladatotokat, mert az NEM ÉLETSZERŰ.

HA valahol nincs villany, ott nem törekednek folymatos felhasználásra, mert napközben nincsenek otthon.Ezért kell akksis rendszer, mint irtam, megfelelően méretezve.

JA, kapcsolgassunk egy fűtőcekászt??? HA elmentem feltekerve hagyom a villanybojlert, ha enyire buta vagyok, hogy terhelni akarom egész nap a rendszeremet az akkutöltés-eltárolás helyett, és amikor ezerrel süt a nap, igy is, ugy is BE FOG KAPCSOLNI az INVERTER-->ÉS jééé, menni fog a villanybojler, mert bekapcsolva maradt! 

MIÉRT KELL EHHEZ ELEKTRONIKÁT, meg 3 szekrényt épiteni?? JA adjunk el...mindig elfelejtem a szent célt.

NE haragudjatok, én mésképp vagyok beállitva.Lehet ezért nem vagyok sikeres kereskedő, mert kivitelezőnek tartom magam inkább, aki működő,  a vevők igényeinek megfelelő rendszert adok nekik.

Ha van villany, akkor meg ugyis a napelemes rendszeről fognak fogyasztani elsőként a fogyasztók!Hadd ne irjam le mégegyszer!

Oké. Keress rajta egy halom pénzt a hozzá nem értők vakitásával. 

Vegyük a te számaidat, te irtad, hogy 2,9-3 millió ft.

Akkor a megtérülési idő 18 év!

Az, hogy egy, a fényképeken látható tartószerkezetet 400.000Ft ból hozzatok ki, azt ugy hivják : lehúzás. 

Az, hogy 3 féle szekrényt csinálsz egy feladat ellátásához ? Az gazdaságtalan, és mivel nincs rá szükség: lehúzás.

Az hálózatos üzem adatait leolvashatod a honlapomon.Működése egyértelmű, de ha valaki nem hallott még visszatáplálós, vagy hálózati szinkronos üzemről , akkor röviden olvassa el az informácis honlapomat, amit pont ezért kellett leirni, hogy megértsék, hogy múküdik:http://abwind.hu/napelem.html

A backup rendszer egy UPS.Közönséges UPS, amit a számitógépeknél használnak.Ezt a leirt 2 keringtetési szivattyú (kb. 2x 80W, )pelletkazán vezérlés)kb. 50W), és világitás: kb. )4x 11W),azaz összesen kb. egy időben 260W fogyasztás max, ami nélkül nincs fűtés,melegviz napkolketorból és világitás.

Az UPS-ből kivettük a pici akkumulátorokat, és kaptak 2 db 110 Ah varta akksit.

A vész esetben, szükségben múködtettendő fogyasztókat, mint keringtető szivattyúk, világitás, ellátja.

Költség:

-1kW/12V os UPS:30.000,-Ft volt.

-2 db 110Ah akksi: 2 x 30.000 Ft.

kábelezés, munkadijra stb számolhatunk a maradék öszeggel.

És működik!évente kb 2x, amikor elmegy a villany.Mennek a fent felsorolt fogyasztók, amik az UPS-en keresztül vannak üzemeltetve.

Itt a cél teljesült: az akkori árakon a legolcsóban lett kivitelezve a rendszer, és a villanyfogyasztást éves szinten kiváltja, sőt, ahogy az ábrák mutatják, többletett termelt, amit a szolgáltató jováirt neki a következő évre (mert ő igy kérte).Jobban járt, mintha nettó 16Ft ot kapott volna érte kWh -ként.

A másodlagos cél: UPS--el ellátva, amikor épp áramszünet van.

És ugye, az UPS ben lévő akkukat is a napelemről is töltötte, mert ugye a hálózatos inverter szinkronba a belső hálózatra táplált fel, onnan elszivta az UPS egy részét, és rajta keresztül a fogyasztók is el voltak látva,közben pedig az akksikat is töltötte=szinten tartotta.Amikor meg elment a villany, akkor az akksiban eltárolt napenergiával használta a fogyasztókat, amik kelettek.

Ez hatékonyabb költség és energia felhasználás!