NaLáÉr Creative Commons License 2013.03.21 0 0 888

Ha ráér az ember, olvasgatja a kormányközeli INDEXet

 

  Hibás számítással vádolják a fideszes városok csodatanácsadóját

 

2013. március 20., szerda 10:05 |  

Eltúlzottan negatívnak és hibásnak minősítette Dunaújváros vezetése azt a 200 oldalas pénzügyi állapotfelmérést, amelyet kétévnyi titkosítás után a napokban olvashattak először a város lakói. A dokumentum szerint a fegyelmezetlen gazdálkodás és az átgondolatlan hitelfelvételek miatt emelkedtek az előző ciklusban fideszes többséggel vezetett önkormányzat tartozásai több mint 20 milliárd forintra. Az átvilágítás az utóbbi napokban éles vita középpontjába került, miután a városvezetés törvénysértéssel vádolta meg a közpénzen rendelt tanulmány nyilvánosságra hozóját.

Címkék dunaújváros, átvilágítás, titkosítás

A tanulmányban szereplő állítások jelentős része szubjektív és eltúlzottan negatív képet fest az önkormányzat korábbi gazdálkodásáról, ráadásul számos ponton téves adatból indul ki, így hibás következtetésre jut – ezt állította az Indexnek Dunaújváros jegyzője, Kukorelli Sándor a CC Audit Zrt. 2011-ben készült pénzügyi állapotfelméréséről.

Az erősen eladósodott önkormányzat, amelytől az állam február végén vállalt át 11 milliárd forintnyi adósságot, saját helyzetének megismerése érdekében rendelte meg a költségvetést átvilágító tanulmányt. Mint arról beszámoltunk, a Szebellédi István könyvszakértő által készített, részletes jelentés azonban olyan lesújtó képet festett az önkormányzat pénzügyeiről, hogy jobbnak látták elsüllyeszteni.

 

Érden ilyen nem történhetne!...