Nem is értem, mire kell a NATI rendszer, ha van bekötve villany?
Ugyanis, a hálózati üzemben az folymatosan a teljes, a napelemek által feltáplált energiát betáplálja a belső hálózatba, amit a termeléssel egy időben el is fogyasztunk /fogyaszthatuink, ( MINDEN ÁTLALKITÁS NÉLKÜL!!!) mert a ház/objektum innen fogja elszivni az áramot!
Kifelé csak a többlet fog menni, és ha van oda-vissza mérő óra, akkor az jóváirásra fog kerülni, vagy kifizetik x kis pénzért.
De ha nincs fent oda-vissza mérő óra, akkor is működik a hálózatos rendszer, és pumpálja fel a kakaót, ha van villany kintről. Ha adott pillanatban kevesebbet termelne a napelem, mint amennyit fogyasztunk, akkor meg a különbözetet fogjuk csak fogyasztani a hálózatról!l
Igy akkor kapcsolom be azt a fűtőcekászt a bojleromban, amikor én akarom.
Más szempontból pedig: ma már egy 300l es HMV tartály + 30csöves mező + hidraulia + ez az megvan 3-400.000Ft ból,ami elég egy 5.fós családnak is! és éves szinten ki van vele váltva 90% ban annak a fűtócekásznak a fogyasztása! Számoljunk már egy kicsit, melyik az olcsóbb???
Ha kell, ha nem villanycekásszal fűteni HMV-re???
NANEE!
Sziget üzem pedig akkor kell, amikor nincs és gazdaságtalan villanyt kivezetni egyéb okokból ( zőld szemlélet, önállóság, vagy gazdaságtalan lenne a kivezetés, esetleg lehetettlen kivinni fizikailag a villanyt.)
De iylen rendszernél meg mindig tárolni kell a NAGYOBB akkupakkba a megtermelt teljesitményt, mert különben nem marad estére, se holnapra, se azutánra, se azutánra esetleg...És az itt horro költség, mert ekkora méretbe előbb leirtam, mennyi akksi horror összeg!
Akárhány oldalt olvasok vissza, nem értem az értelmét ennek a fajta teljesitmény-elosztásnak.A pénzügyi oldalt pedig a célnak megfelelően kell mérlegelni, mit is akarunk?
-villanyszámlát csökkenteni zöld módon?
-önálló áramellátás?
-Én legyek a megaász a spanyol viasszommal, ebbő aztán hú meggazdagodok