Badora04 Creative Commons License 2013.03.20 0 0 764

Úgy vélem keverjük kissé Gizikét a gőzekével , akkor amikor a közvélemény kutatások eredményeit kivetítjük a mi helyi érdekű szintünkre.

 

Egyáltalán nem biztos, hogy aki a nagy országos választáskon elmegy és biztos pártválasztó, az elmegy-e a helyi választásokkor is . Sőt az sem biztos, hogy aki  az országos választásokkor nem megy el szavazni ,  mert nagyon távolinak érzi , az a helyi választásokkor sem meg el szavazni. A helyi politikát mindíg jobban közvetelenbbül érzik az emberek a bőrükön. ( Én speciel a sáros cipőmön)

 

Valamint az sem kalibrálható, hogy azok az emberek  akik most a kérdező biztosoknak  - ugyan hagyjon máááá.... feletet adnak - ezáltal a bizonytalanok, közömbösök besorolást kapják. Akkor amikor a helyi választások vannak, és be lehet menni egy fülkébe ahol senki sem látja mit ixelt be, nem biztos ,hogy azok valóban nem mennek el illetve valóban közmbösök akik annak minősíttettek.

 

Ne tessen elfeledni a közvélemény kutatás sohse a helyi politikai erőket méri fel, hanem az országost. A kettő pedig nem mindíg azonos. Nagyon sokszor fordúlt elő, hogy az országosan nyertes pártot néhány hónap multán nagyon leszavazták a helyi választásokon.

Különösen ha valaki, egy vezetni képes alternatívát tud felmutatni.