_321 Creative Commons License 2013.03.19 0 0 20771

Nekem egy kicsit szürreális a kép, hogy a NAV-nál van egy ember, aki napi 8 órában a gép előtt ülve az indexes hozzászólásokat figyeli és nyomozza le. Ez kb. olyan, mintha a BKV-nál valaki a facbookon böngészné, hogy melyik diák posztolja aznap, hogy "hehehe, blicceltem a hetes buszon". Ennek ellenére bármit kinézek a NAV-ból... Viszont ha már ellenőriznek, és a helyükben az Ncore-on és hasonló oldalakon néznék szét, ott tízezrével hemzsegnek az illegális szoftverletöltők.

Egyébként ha a netről töltöm le a szoftvert, és használom, amíg le nem jár a próbaverzió, aztán ismerősi körből nagynehezen kerítek egy eredeti telepítőcédét, és az ismerős, aki már nem használja ezt a szoftvert, szívességből nekem ajándékozza a kódját, az már jogtiszta, nem? Illetve ha kell a munkámhoz, nonprofit, anyagi hasznot nem hozó másodállásomhoz, hobbimhoz, tanulmányaimhoz, mittudomén titkos naplómhoz, bevételeim-kiadásaim táblázatban vezetéséhez, stb., de nincs belőle konkrét üzleti hasznom, illetve nem terjesztem, szerintem akkor sincs gáz. Vagy mégis lehet?

Előzmény: Törölt nick (20751)