youlcsi Creative Commons License 2013.03.18 0 0 429

Sziasztok!

belebonyolódtam már abba, hogy mi bajom van, és mi nincs... mindenesetre jól érzem magam :) de azért kíváncsi vagyok...

 

gyorsan, röviden: 6 éve hasmenés, vizsgáltak mindenre, már ileális tbc-re is... végül 2 év után colonoscopos kép és szövettan alapján corhn diagnosztizáltak. kezelések ellenére semmit nem javult, így 1 év után újból vizsgálat, majd bélbeteség kizárva, dg nem fertőzéses gastroenteritis kmn.

 

bő 2 éve császáros szülés, azóta semmi gondom nincs (leszámítva a reggeli sürgető hasmenést, de ezt mondjuk betudom a pcos-kezelésre szedett metforminnak)

 

szűk fél éve véradás, ahol anti-hcv pozitív eredményt kaptam (nem kaptam volna, de mivel őssajtdonornak akartam jelentkezni, így közölniük kellett, hogy miért nem veszik le a mintát... és 6 éve még tuti nem volt ilyen eredményem, akkor voltam előtte utoljára vért adni), de a riba teszt negatív lett. lényegében a véradó azt az értesítést küldte ki, hogy a véremet ugyan megsemmisítették, de majd mehetek újra vért adni.

 

szóval igazából csak véleményt szeretnék... a vérben megjelenő, anti-vch-re tesztpozitív eredményt adó akáminek lehet köze egy bélgyulladáshoz, ami lehet, hogy nem is bélgyulladás???

vagy hogy is van ez?

mitől lehet egy anti-hcv vizsgálat tesztpozitív? valamit kimutattak, ami korábban nem volt ott, az tuti...

 

köszönöm, ha bárki megszakérti :D