Retro Image Creative Commons License 2013.03.18 0 0 20742

A 2003-as Office-t lehet éppenséggel elavultnak nevezni, de csak abból a szempontból, hogy az újabbak bizonyos funkcióit nem tudja, és ezért nem mindig lehet megnyitni vele újabb verziókban készült dokumentumot. Még akkor sem, ha az egyébként nagyon hasznos kompatibilitási csomagot telepíted. Ettől eltekintve szerintem a 2003-as szinte mindent tud, amire szükség van.

Ezzel együtt én nem ragszkodnék a 2003-ashoz, pont azért, mert ciki és körülményes, ha nem tudod megnyitni a fájlokat, amiket kapsz.

Venni ma már csak 2007-est vagy újabbat lehet, felszereltségtől függően kb.20-40 ezerért. Ebben annyira azért nem vagyok otthon, de egy gyors keresés ezt adta ki.

Letölteni bármit le lehet. Az MS Office letöltésének két bukkanója van. Az egyik, hogy nem legális, és akár még gond is lehet belőle. A másik, hogy a tört verziók gyakran vírusosak. Az "informatikus haver ráér és telepít" megoldás hasonló kockázatokkal jár. Gondolom, az informatikus haver is kalózpéldányt rakna fel, mert haverságból nem szokás több 10 ezer forintos programokat adományozni. Legfeljebb ő a vírusokra is gondol, és olyan programot rak fel, ami szerinte nem fertőzött. :o)

Szürkezónás megoldás lehet az, ha virtuális gépre telepítesz legális próbaverziót, amit aztán a próbaidőszak leteltével újra kell telepíteni. Ez mondjuk egy VirtualBox-os guest gépnél, ahol pillanatképet készíthetsz a telepítés előtti állapotról, és oda 10 sec alatt vissza tudsz állni, kb. 10 perc munka kéthavonta.

Előzmény: _321 (20739)