ikerb ttodamátlef A Creative Commons License 2013.03.16 0 0 471

Van a közelünkben egy vasúti átjáró. Azon keresztül szoktam menni dolgozni. Két főút torkollik az átjáróba. Van a kikerülésére is lehetőség, mindkét irányban jónéhány kilométerre. 

Nem oly nagyon rég felújították az átjárót. Ráfért már, mert a környéknek talán egyetlen olyan vasúti sorompóját őrizték itt, amelyet kézzel kell fel- s lehúzni. A felújítás úgy történt, hogy egyik reggel dolgozni mentem és a sorompóhoz érvén egy táblával kerültem szembe, hogy ugyanis a sorompó lezárva munkálatok miatt. Káromkodtam kicsit, mert - mint mindenki más is - fix időt szánok az útra és nálunk nem lehet elkésni. Este ránéztem még hazafelé jövet a sorompóra, de akkor sem volt nyitva. 

Másnap persze már nem arra mentem. Aztán pár nap múlva láttam, hogy kinn van ám a sorompóhoz vivő út elején egy tábla, miszerint a sorompó le van zárva. De akkor már a munkahelyem is értesített mindenkit, hogy előreláthatólag sok-sok hétig fognak tartani a munkálatok, használjunk másik utat. Nemrégiben aztán kész lett a sorompó, bár a lámpák nem kerültek használatba. 

Vmelyik reggel mentem dolgozni (megint fix időt szánva az útra) és látom ám, hogy a sorompó megint le van zárva, dolgoznak épp. Kinn is a tábla magán a sorompón, hogy ugyanis műszaki okok miatt zárva. Biztos vagyok benne, hogy nem ad-hoc jutott eszébe pár munkásnak, hogy égi jelre elinduljanak és szereljenek kicsinykét. Újabb káromkodás és kerülőút. 

Biztos óriási szervezést igényelt volna megint kirakni az út elejére egy táblát, már-már ember felettit.

Mindegy, végülis ki lett cserélve a sorompó félsorompó + fénysorompóra, haladunk a korszerűsödés útján, szóval igazán nem volt nagy áldozat. Pár káromkodás meg biztos belefér.