Törölt nick Creative Commons License 2013.03.15 0 0 458

Honnan ismerheted meg, ha egy civil megmozdulást nem felülről szerveznek.
Hát onnan, hogy soha nem ismerheted meg!

...
A lényeg... Szóval volt ez a "Millióan a sajtószabadságért" meg ez a "Nem tetszik a rendszer" megmozdulások, anno, nem is olyan régen, biztosan emlékeztek még... Belőlük nőtt ki ez az egész Gordon féle új egységfront. Megvan, ugye?
Akkor talán még arra is emlékeztek, hogy tele volt vele a TV meg a sajtó. Hergelték a népet hozzá elég rendesen, hogy a Viktor náci diktatúrát akar bevezetni, meg korlátozni akarja a sajtószabadságukat... (érted, mintha ők lennének a szabad sajtó... komolyan, ha nem kaptam volna némi humorérzéket a teremtőtől, már rég meghaltam volna egy agyvérzésben!)

No DE. Most viszont, hogy elindul egy mozgalom a Banki Adósok Érdekvédelmében, tehát egy olyan dologban, ami tényleg az emberekért jön létre, az igazságos bánásmódért, a jogszerűségért... szóval az emberek érdekeit próbálja meg képviselni az intézményekkel szemben, most mit lehet hallani a médiából?
Hát a tücskök ciripelését! Akkora a csend!

Semmit. De szinte nulla. No-thing!
No hírverés. No Dopeman videoklip a helyszínről. Semmi celeb vizit....
Most a Kulka Jánost se nagyon láttam a környéken....

Hát nem siralmas ez az egész? De most komolyan,
mi kell még az embereknek, hogy felébredjenek? Azon kívül, hogy mondjuk kinn van ezerötszáz ember a Kossuth téren, hogy a bankok egyértelmű szerződésszegése ellen tiltakozzon (amit már a bíróság is elismert, mégse lehet szankcionálni), erre a TV-ben este benyögik a tigriskölykök előtt, hogy valami 100-200 ember állítólag kinn hőbörgött ma a kilakoltatások ellen...

Magát a mozgalmat, megmondom őszintén nem ismerem. De abból, amit innen látok belőle, abszolút "igazinak" tűnik. Devizahitelt (és egyáltalán semmilyen hitelt) életemben soha nem vettem fel, és nem is fogok. Előbb fogok éhenhalni, mint hogy bemenjek egy bankba hitelért folyamodni. Viszont van ismerősöm, aki igen, és most két és félszer annyit fizet, mint amilyen törlesztőre felvette a hitelt... pedig az árfolyam csak másfélszeres lett. (Ez meg hogy jöt ki? - szokta ilyenkor kérdezni a matektanárom.)

Múltkor találkoztam is vele, és döbbentem is nagyot az elkeseredett beletörődést látva a szemében. Nem mutatta semmi jelét bármi nemű tiltakozásnak a dologgal szemben.
Bank leszólt, hogy "Figyelj barátom! Holnaptól nem annyi, hanem ennyi! Kapish?"
Ő meg fizeti.