Törölt nick Creative Commons License 2013.03.15 0 0 4085

Szia!

Nekem 1998-ban  megállapították a mitrális prolapsus-t és ischémiás szívbetegséget. Nagyokat bevert néha a szívem, ha lefeküdtem akkor pedig sok gyors. Nagyon nem jól voltam, a pulzusom is sok volt. Két évig szedtem rá gyógyszert, a kardiológián azt mondták, hogy pár év múlva műbillentyű kell. Megszünt az Inderal nevű tabletta, nekem nem volt kedvem újra kardiológiára menni, így nem szedtem semmit.

Aztán el kezdtem sportolni. Bár én leginkább a szokásos alakformálónak mondott tornákat. (Norbi, Béres Alexandra stb szerű) Hetente legalább háromszor, de volt, hogy többször. Egyre jobban lettem. Egy éve sajnos viszont enyhe magas vérnyomásom lett és gyors hízás és rossz labor TSH érték miatt kivizsgáták a szívem is. Teljesen ledöbbentem a szív ultrahangon, mivel teljesen jó lett. Azt mondta az orvos, semmi nem látszik a régi problémákból! Ha nem mondtam volna neki, észre sem lehet venni. Teljesen rendben vannak a billentyűim! Minden jó!

Nálam a mozgás, vagy nem tudom mi hozta helyre a szívem. (A táplálkozásomra is figyelek)

Több orvost is meg kell kérdezni, aztán rá jössz, hogy magadnak kell dönteni. Szerintem a Zumba, ha nincs túlzásba víve, nem árt a szívnek és minden téren jó. De nyilván orvosnak kell megnézni a leletet. Én is csak akkor hanyagoltam az orvosokat mikor már nem éreztem semmi rosszat a szívemnél.

 

 

Előzmény: Dio85 (4080)