Torpi87 Creative Commons License 2013.03.08 0 0 10777

Sziasztok!

Szeretném leírni a mi történetünk és egyben segítséget is kérnék, attól, aki hasonló cipőben jár.

A párom derékfájdalmai évekre nyúlnak vissza. (kb. 10 év) Tavaly a háziorvos elküldte májusban és novemberben is Röntgen -re és már ott kimutatott szűkületet a 4 -es, 5 -ös csigolya közt, de erre mindkét alkalommal azt mondta: "Ettől fájhat". Aflamin -t írt fel, ami csak felerősítette a fájdalmakat. A derékfájás mellé már tavaly szeptemberben jelentkezett a lábfájás (ezért is mentünk el ismét röntgenre). Kentünk mindennel (Voltaren, Diclac, Rozmaringos krémmel és még Algoflex izom + izületet is szedett) de semmi hatás nem történt.

Épp ma van,hogy már 4. hete fekszik és az állapota nagyon hullámzó.

Mikor leesett a lábáról Egerbe Róth Péter főorvoshoz mentünk, aki MR -re küldte porckorong sérv gyanújával. Gyógyszert Flector Ep -et és Mydetont írt fel.

Az MR eredményen ez be is bizonyosodott, a szakvélemény: Discopathia L IV, Hernia disci L V l.d. Amiből megtudtuk, hogy valóvan a 4. és 5. csigolya között van sérve 2*1 cm -es és a jobb oldalt nyomja az ideggyököt, amiért lesugároz a lábába a fájdalom.  Róth főorvos úr tovább is küldte Lajgut Attila idegsebész főorvoshoz. Ő azt mondta, hogy "szép nagy sérv". Azonnali műtéti beavatkozást javasolt, és hogy ezt műtét nélkül nem lehet rendbe tenni.

Nem szerettük volna, hogy egyből kés alá feküdjön, ezért még mentünk tovább. Számos helyen annyi dícséretet olvastunk Klemencsics doktor úrról, hogy hozzá is elmentünk. Ő megnézte az MR képeket és rögtön írt fel egy gyógyszert,ami Mo. -n már csak egy helyen szerezhető be. Ez a gyógyszer a Tilcotil. ( az ő elmondása szerint: amire nagyon sokat kell inni egész nap, mert kivonja a vizet a porckorongból és ezt pótolni kell és a sérvet is visszahúzódhat a folyadék kivonás miatt) Majd felfektette az ágyra és mondta, hogyan mozduljon, miközben ő tartotta a gerincét és kiroppantotta azt. Aki esetleg nem tudja, Klemencsics doktor panel házban rendel és kb. 6 lépcsősort kellett felmenni, de vért és verelytéket izzadva jutottunk fel. Mikor végeztünk és kiropogtatta, utána olyan tempóban ment le a lépcsőn, hogy alig értem utól. Azt is mondhatnám, hogy CSODA történt. Hazafelé utat (2 és fél óra) is nagyon jól viselte. Be is vette este már a Tilcotil gyógyszert, de éjjel megint érezte a derekát és onnan indult meg, az amire mi sem gondoltunk. A dereka sokkal jobban fáj, a lába is annyira fáj, hogy meg tudna zavarodni szegény. Azóta éjjel nem alszunk semmit, a gyógyszerek nem hatnak. Visszatértünk a Mydeton és Cataflam párosra, de mintha újból a háta mögé dobálná. Eddig ki tudott nehezen menni pisilni, de most már én hozom be a vödröt, mert még felállni is alig tud hozzá. Most nem tudjuk mi tévőek legyünk, mert csak jövőhét csütörtökre lenne időpont a Honvéd kórházba, ahol újfent megvizsgálnák és eldöntenék, hogy mikor műtik. Lajgut főorvos is szabin van ezen a héten, hozzá sem tudunk fordulni.

Most jelen állapotban a lábfájása jóval erősebb (és eddig ilyen erős mértékű még nem volt) mint a derekáé.

Szépen kérek, bárkit is, akinek hasonló volt a lefutása a betegségének vagy tud valamilyen tanácsot adni, az kérem segítsen!

Neki őrült fájdalmai vannak, nekem pedig a szívem szakad meg, hogy  nem tudok rajta segíteni.

Köszönettel: egy aggódó feleség