Apexx Creative Commons License 2013.03.07 0 0 10790

"Nem hinném, hogy abban az erkölcsös világban lett volna bigámia, bár persze kivételek akadhattak :D"

Sokáig értetlenül álltam egy megfejthetetlen helyzet előtt, aztán csodával határos módon találtam olyan élő leszármazottat, aki ismerte a rejtély megoldását.

A történet az 1880-as évek körül zajlott. Ükapám első felesége, akitől nem született gyermeke, meghalt. Második házasságából szintén nem született utód, így ükapám elkezdett egy fiatal özvegyet látogatni. Ebből a kapcsolatból több gyermek is született, miközben ükapám vígan élt feleségével. A történet mindhárom szereplője ugyanabban a kis faluban élt. Ez a hármas kapcsolat tökéletesen működött, a gyerekek mindkét nőt anyjukként szerették. Ükapám felesége egyszer beteg lett, amikor azt mondta ükapámnak, ha meghal, vegye feleségül a gyerekek anyját. Erre viszont már nem került sor, mert a sors úgy hozta, ükapám halt meg előbb, de a két anya tökéletes egyetértésben nevelte tovább a gyerekeket.

Az anyakönyvekből a történet minden szereplője ismert volt előttem, de az adatok egy tökéletes paradoxont alkottak. Ha nem találok olyan élő személyt, aki ismeri a rejtélyt, soha nem jöttem volna rá a megoldásra.

Előzmény: -Tremmel- (10787)