A következő eset történt ma:
Érden volt dolgom, hazafelé beugrottam a törökbálinti Corába Auchanba, pár apróságért.
Elöttem a kasszánál két atyafi, bármelyiket odaképzeltem volna egy disznóvágás aktív résztvevője helyébe, márcsak azért is, mert rengeteg zsemlét és rizst is vásároltak. Rá is kérdeztem, csak nem hurka készül, de csak legyintettek, ha arról lenne szó, sokkal többet vásároltak volna, egyébként is, három hete készítettek hurkát-kolbászt.
Hümmögtem, de aztán csak nem bírtam magammal, a parkolóban utolértem őket, rá is kérdeztem a lényegre. Summa summárum, az egyik atyafit hazakísértem, és vettem egy karika májast, meg egy rőf sütőkolbászt. Vérest sajnos nem tölt, de tudja, hogy az itteniek sváb módra, zsemlésen készítik.
Megadta a tel.számát, legyen máskor is szerencsénk.
Hevesi módra készíti, mert hogy onnan származik. Szombaton megsütöm, majd referálok.