Patreides Creative Commons License 2013.03.06 0 0 8888

"A négyes már régi verzió, szedd le és tedd fel az új hatost"

 

Mivel nem hiszem, hogy a hatos erőforrás-kímélőbb, mint a négyes verzió, és ez egy régi gép, inkább maradok ennél a verziónál, ez legalább még elketyeg ezen a gépen. Igazán persze a korábbi verzió volt ehhez a géphez méretezve, de ahhoz már nem adnak ki vírusdef.frissítéseket.

 

"Az, hogy félóránként frissít és félóráig teper, nem a NOD baja, szerintem vírusos a géped és a NOD-ot is megfertőzte, gyakorlatilag már képtelen ellátni a feladatát."

 

Nem gondolom, hogy vírusos lenne, hiszen pont azért van fent a vírusvédő program (és mindig is volt ilyen telepítve), hogy ne legyen az.

Aznap délután feltűnően és zavaróan sűrűn frissített, de mindig növelte is eggyel a vírusdefiníciós adatbázis verziószámát. A gond az, hogy ez feltűnően és zavaróan sok erőforrást foglal le a gépen, ami nem így volt a régebbi NOD verziónál.Az nyilván szép dolog, hogy a Nod-osok, ha bejön egy új, felismert kártevő hozzájuk, azonnal kiadnak egy frissítést, de azért ebben is hasznos lenne mértéket tartani, de legalább szabályozhatóvá tenni, hogy a program frissítési része ne olyan magas prioritással fusson, mint maga a védelmi rész.

Annak idején, sok évvel ezelőtt pont azért is tértem át a Symantec Antivírusról a Nod32-re, mert az előbbi már akkor komolyabban leterhelte a gépet, míg a Nod32 lazán futott.

Hát ez már nincsen így.

(Ugyanez van a Flash-el is, az újabb verzióknál már egyáltalán nem törődnek azzal, hogy jól megírják ezeket, és ne zabálják a gép erőforrásait. Ami azért is vicces, mert a robbanásszerűen terjedő mobil eszközök egyelőre nem túl acélos teljesítménye erre azért rászoríthatna minden programfejlesztőt.)

 

Ha valaki elhitetné velem, hogy pl. a hatos Nod verzió kevésbé zabálja a gép erőforrásait, mit a négyes,

azonnal feltenném.

De tartok tőle, ez nem egészen van így.

Előzmény: harpokratesz (8887)