Törölt nick Creative Commons License 2013.02.26 0 0 2130

Baofeng BF-K5 rádió infó:

 

409 SHOP: http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=109292

 

Az adatlap szerint 7,4V-os akkuval 5W kimenővel rendelkezik. koskas hívta fel a figyelmemet az övének az alacsony akkufeszültségére, hát rámértem az enyémre is. Döbbenetes volt, 3,8V-os az akku. Nem hiába volt nekem gyanús amikor a dobozt kibontottam, hogy miért ilyen pici ez az egész rádió. Töltőjére ráírva, hogy DC 10V output. Az is 5 voltos. Vicces nagyon.

 

Na arra jutottam, hogy ha az akku 3,8V, akkor itt bizony nem lehet szó 5W-os rádióról. Úgy is van, 2 Watt a kimenője méréseim szerint.

 

Írtam a 409 Shopnak, akik először hülyén néztek hogy mit akarok, aztán mégiscsak rávettem őket, hogy legalább az akkura mérjenek rá, meg is tették. Jött a válasz ma:

 

"Hi, 

Sorry. Factory has stick a wrong information on the battery. 
The real voltage of battery is 3.8V . 
And the radio uses 3.8V battery so the radio can turn on. 
Just the wrong label. "

 

 

Kösz, ki vagyunk vele segítve. Azért megkérdeztem, hogy úgy mégis tegyem zsebre a sorry-t, vagy ajánlanak-e valami kompenzációt, de nem ez a lényeg. A lényeg, hogy a rádióra is rá van írva hogy 7,4V és Output power 5W, hát vicc kategória. Na adjon ennek valaki csak 7,4 voltot...

 

Összegezve: 

 

Ez a rádió egy új házban elhelyezett Baofeng BF-U8. Pont. Csak hogy tudja mindenki, aki ilyen rádió vásárlására adja a fejét.