GPS Creative Commons License 2013.02.16 0 0 41097

András kolléga! Dehogy veszem sértésnek.

1)  Csak egy dolog az, amikor magánvéleményezek ezt-azt. 

Pl. amikor részemről hümmögök a mover-ről.... ami persze csak magánvélemény, mondhatni: ízlés-dolga, vagy amikor fikázom a tolató-kamerát - hát az is csak egy privát-hangulat, nem több annál.

Ehhez mindenkinek joga van, ugye?

2)  És más dolog az, amikor háttér-anyagokkal, linkekkel stb. alátámasztott és szakértők által is megerősített TÉNYEKET próbálok átadni a közösségnek - hasznosításra.

Konkrétan a 12 V-os DC kompresszorokkal jártam úgy, hogy az én fejemben is az volt, hogy "Bizonyára létezik 12 V-os, egyenáramú verzió is - elvégre miért ne létezhetne, ki tudja?"

Erre fel, kb. 1 évvel ezelőtt az egyik barátom vett egy lepusztult motors-yachtot - olyat, ami belül (alul) olyan, mint egy lakókocsi, sőt, talán sokkal komolyabb gépészettel benne, mint egy lakókocsiban.

Saját vízmű, villanytelep, klima, felszerelt konyha, lakótér 4-6 embernek... szóval minden, ami egy hossza, több hetes autonóm létezéshez szükséges.

Na, ekkor merült fel az élelmiszer-hűtési rendszer felújítása - ekkor találkoztam először ezzel a Danfoss-csodával - amit aztán később személyesen is megismertem.

Ha nincs ez az eset - talán ma sem tudok a létezéséről - ezt próbáltam röviden vázolni a kollégáknak, hát ha valakit érdekel (ez is).

.

Előzmény: András1950 (41096)