vakeger01 Creative Commons License 2013.02.16 0 0 62170

Sziasztok!!!!

LADYBEE illetve kérek mindenkit aki segíteni tud!!!

Nagy bajban vagyok, tegnap  vettem észre hogy HALPIÓCA  van a tavamban !!!! Tegnap is kivettem egy már döglött halat, és ma is. Ezenkívül még láttam egy harmadikat is, amelyik már feküdt a vízben, de azt nem tudtam kivenni, mert még volt annyi ereje hogy elmenjen.

Kedves fiúk, kedves lányok. Mit lehet ilyenkor télvíz idején csinálni, hogy megszüntessem ezeket a rohadék piócákat még mielőtt elpusztítaná az egész állományt????

Tudni kell, hogy a tavam kb. 26 köbméteres, tehát nem olyan egyszerű a helyzet. a tó legnagyobb részén még vastag jég van, csak a bubiztató környékén van kb. 2 négyzetméter szabad vízfelület. A halak jelenleg a kb. 1,70 m mély részén még téli álmukat alusszák, csak van néhány kóbor kicsi aranyhal, ami feljön a léknél a víz tetejére is. Ezeken vettem észre ezeket a piócákat.

Kérek mindenkit aki tud az írja meg hogy mit lehet ilyenkot télen csinálni???? De csak olyanok írjanak, akik a tutit tudják.Tudom, hogy nagyon segítőkész minden fórumozó társ, de most nincs lehetőségem több variációt végig próbálgatni.

Köszönöm.