Orion68
2013.02.09
|
|
0 0
11436
|
Persze, az első szezonban volt a legkevesebb de akkor romlott el az automatika, kapott újat, beállították azóta minden évben rámértek és takarították. A fogyasztás emelkedésben az is közrejátszik, hogy félidőben elkezdtem fűteni a mosókonyhát, amelyik a szárító is, ott a gázkazán IS. Az plusz 16nm. Azzal nőtt kb 300köbmétert az éves fogyasztás. Mifelénk többeknek van ilyen gázkazánja (3-ról tudok adatokat), mindenkinek 20%-on belül jön ki a fogyasztása függetlenül a lakás méretétől, fajtájától... Ez a gázfogyasztó ha meleg (április, május) van is elhasznál egy nap 7-8köbmétert, egy átlag téli napon (pl. tegnap) 14-16köbméter, nagyon hidegben (-10/-15) 17-20köbméter. Akkor éri meg használni, ha nagyon hideg van, átmeneti időben csőd. Ezért cserélni kell majd, de túl sok papírmunka, engedély meg zsé, így inkább a vegyest fejlesztem. Tavaly már spóroltam 25%-ot, idén is 25-30% körül lesz, de idén a puffernek hála, egyenletes és komfortos az életünk, elég a kazánnal foglalkozzak 3-4 óránként, szóval jó lesz ez így. |
Előzmény: joevagyok68 (11430)
|
|