Koi-s rása nem volt lenéző. De ha ön annak is érezte, nem értem miért bírálja azokat, akik nem professzionálisan dolgoznak. Ráadásul úgy, hogy mindez Koi-sra nem igaz. Nekem erről egy ilyen ovodás kötöszködés jut eszembe. De nem akarom önt bírálni, nem szeretnék önnel nézeteltérésbe kerülni.
Valóban van egy tengeri akváriumom, és nagyon nagy öröm nekem, ha ön szépnek tartja. Azonban had áruljak el valamit! Egy korallszirtes tengeri akváriumban a víz tisztasága 100x-osa lehet egy tóénak. Közel se olyan fontos a tóban a vízminőség, mit itt. Mi a koinak az a 20-as nitrát???? Persze, nem olyan jó, de nagy baja attól még nem lesz... Tengeri akváriumban ez a szám ideálisan 0!!!! De felkúszhat olyan 0.4-ig... Persze tovább is, de az már jelenthet kockázatot.
Egy mesterséges rendszerben ön szerint nem lehet egyensúlyt teremteni? Szerintem lehet. Egy párszáz literes akváriumot is be lehet állítani, nemhogy egy tavat... Persze előfordulhat, hogy valaki sok halat akar kicsi helyen, de szerintem erről önnek mindenképpen le kellene beszélni mindenkit. Nem egy olyan életbe vágó dolog, ha több van. Nálam is ez a helyzet. De ha már egyszer a lehető legjobb helyet akarjuk! Én nem vagyok szűrő ellenes, én is haszmnálok. /uv-t egy éve nem, és most is simán innék a tóból/ De szerintem ön ne,m is tudna elképzelni egy rendszert szűrő nélkül.
De ez csak az én elképzelésem, könnyen lehet, hogy téves. Ön, mit hozzáértő bizonyára jót nevet, mikor soraimat olvassa. Nem szeretnék vitatkozni önnel, szakértelmével, tudásával.
Én Koi-s mellett voksolok. Mert vele önnek sem kéne veszekedni. Én legalábbis nem merném megengedni magamnak.
Üdvözlettel!