W/m2K Creative Commons License 2013.02.09 0 0 10712

Sziasztok!
Lehet szidni a Termomax INKA 24K-t, de szerintem jó a konstrukció és én inkább a kutyaütő szerviz-partnerekre haragszom (tisztelet a kivételnek!). Én is belefutottam már panelcserébe (a szaki nem akart tökölni vele, garanciába kicserélte inkább, pedig tuti csak ujra kellett volna programozni) és idén a rettegett A1 probléma is előjött. Gyakran elment a fűtőköri víznyomás és már naponta kellett tölteni. Mivel a fűtésrendszerről leválasztott kazánban a kiegyenlítő tartályt, a biztonsági szelepet és a kondenz-szifont is rendben találtam vagy rendbe tettem , maradt a legrosszabb: öntvényrepedés miatti vízszivárgás a kondenzvízgyűjtőbe. Ezt is a szakik kazántest cserével oldják meg ami 120k+. Nekem sikerült  fél nap feláldozásával 2,900 Ft-ból...Kiszedtem a kazán házából és szétkaptam a hőcserélőt. Hiába volt többször "szakemberek által szakszerűen szervizelve", irtózatos dzsuva volt az öntvény belsejében. Drótkefe, gyökérkefe, ruhakefe, fogkefe sorrendben orvosoltam. A  kerámia-égő levétele után a blokk 4 részből áll, legfelül egy acélöntvény, alatta 2 aluminium tag és alul egy kondenzgyűjtő-tálca. A tisztítás után azonnal láthatóvá vált egy hajszálrepedés helye a felső alu tagon, mivel a kormos-poros felület át volt nedvesedve az egyik saroknál. Így még a nyomáspróbát is megspóroltam. Fémtisztára csiszoltam a repedés környékét és Diamant Alu kétkomponensű motorblokk-ragasztóval (25ml = 2,900 Ft) tömítettem. Egy óra száradás után összeraktam a kazántestet, visszaszereltem a dobozba és bekötöttem a csatlakozókat (előremenő, visszatérő, ventillátor, füstcső, szifon). Pár órát még vártam, hogy fémszilárdságú legyen a ragasztó, feltöltöttem a kazánt, ellenőriztem a tömítéseket és elindítottam. Nyomás szépen beállt a többszöri légtelenítés után és most stabil. A kazán mintha új lenne: érezhetően javult a hőleadása és csendesebb is lett.

Csak most mi francot csináljak azzal a megspórolt 120 ezerrel... ;-)