rizsa31 Creative Commons License 2013.02.09 0 0 4941

Valahogy úgy vannak az osztálytanítóval, mint a pótanyjukkal, akinek nyíltan, szabadon elmondhatják a véleményüket, megérti őket, de nem tetszését is bátran kifejezi.

megbélyegzés pedig ismeretlen fogalom a w sulikban.

    Szerintem nem a Waldorf tanárokkal van a baj, akik nyilván a legjobb tudásuk szerint próbálják végezni a munkájukat, szeretik a gyerekeket, ezt választották hivatásuknak.

    Én azt írtam, hogy az elmélettel nem értek egyet: Rudolf Steiner (bemondása alapján) szerint egy embernek kell az osztály élén állnia, mert azt reprezentálja, hogy egy ember képes elsajátítani megfelelő szinten a világ tudományait. Az én tapasztalatom ezzel szemben az, hogy kis részsikerekei vannak egy embernek egyes területeken, és azt belerakja a közösbe, és a többiekkel összehoznak valamit.

 

     Nagyon tisztelem a Waldorf tanítókat, de én személy szerint nem vennék magamra olyan felelősséget, hogy az elkövetkező nyolc évben én leszek egy kis gyerekcsapat vezetője, én leszek a példakép. Lehet, hogy ez nekik nem gond, én saját képességeimet ismerve mondom ezt :), nem tartanám magam elégnek a feladatra.

      Ebben jobban tetszik az állami iskola gyakorlata, ahol a két tanító néni alsóban összedolgozik.

Előzmény: zso70 (4938)