850 T3 California Creative Commons License 2013.02.08 0 0 550

köszönöm a reakciókat, kedves V2es társak! 

a nyomásszabályzó hibája sztem azért sem igazán illik a képbe, mert a probléma egyértelműen melegedő olajnál jelentkezik, tehát nem csak nagy igénybevétel (nyomás), forszírozott gyorsítások után, hanem pl. a szilveszteri vonuláson is előjött,

azaz 4-5km kifejezetten lassú tempó, tényleg csak 1-2 villantó gyorsítás, és néhány jelképes röffentés, üresben gázadás után. tehát az összefüggés a nyomásszabályzóval.... nem lehetetlen, de elég furcsa lenne, h a melegedéssel hogyan függhetne össze?bár már biztos látott mindenki éjjeliőrt nappal meghalni, v legalábbis hallott ilyenről.

mindenki találkozott olyan hibával, v hallott vkitől olyanról, ami soha eszébe nem jutott volna.

olajválasztás? hát, érdekes kérdés. nyáron vettem a gépet, ellenőriztem az olajszintet is, 0,5 litert rátöltöttem, talán többet is, mint kellett volna, mert már tudom, h nem érdemes a felső nívón felül tölteni. az olajon látszott, h nem elhasznált, ezért hagytam benne. ezután kb. 2500km-t mentem vele, mire először jelentkezett a probléma. úgy tűnt, olajszint nem ok, ezért kapott újabb 3 decit (most is 20W50), majd a bibi nem jött elő egy darabig. nemsokára azonban igen, egy pár km sportosabb országúti hajtás után lakott területre érve. ekkor folyamatosan világított, semmilyen fordulatszámon sem aludt ki a kontrollámpa. leálltam 1 kútnál, vettem olajat (MOL moto 4T, v ilyesmi, de nem olcsót), nyomtam rá bő fél litert, de sztem fölslegesen. nem az olajszinttel volt a gond, hanem a melegedéssel. ezután nem sokkal olajcsere jött, a már említett részszintetikus ELF 20W50-re. a jelenség ezután, és azóta sem szűnt meg.

gondatlan gazda? erről nem tudok nyilatkozni, hiszen 33ezret ment a gép az előző tulajoknál, akiket nem ismertem. talán lehet olajsár lerakódás vhol? de ez hogyan okozhat túlmelegedést, olajnyomás csökkenést?

bennem felmerül még a túlmelegedés lehetősége is, h valami okból (tökéletlen, magas hőfokú égés, v mittomén - fals levegő szívás??) a motor túl sok hőt termel,és persze egyes esetekben túlmelegíti az olajat, nem tud visszahűlni. a motorteljesítmény, v vmi az körül egyébként sincs rendben, mert a moci 120nál nem igen megy többet.

egyébiránt még azt is megfigyeltem, h a jobb henger szelepei zajosabbak. szelephézag volt ellenőrizve.

hát.....?

Előzmény: Guzzista (549)