Miért lenne kényelmetlen megoldás? a kerék dőlését nem kell állandóan állítgatni. A nagy gyári gépeken is le vannak rögzítve egy kontra anyával vagy valami más módon, hogy ne állítódjon el. Akkor meg már elő kell venni a villáskulcsot.
Készítettem pár fotót a filmből.
itt csinálja oválisra a lyukakat a csapágy tartón

Itt van a tartó összeszerelése elött, felöl az alsó tengely már össze van rakva.
Látsz 4 db keskeny vasdarabot egymás mellett, azokban menet van és a trató belső oldalára kerülnek, ebbe csavarja a csapágyház rögzítő csavarjait. Alul a képen 2 db fém színű keskeny vasdarab van egymás mellett, ezt szereli fel előlre illetve hátulra és a benne lévő csavarokkal végzi a döntés állítást.

Itt már össze van rakva a kerék dönttő állítómű. Hátsó oldalán Felül van az állító rész, az elülső oldalán (kerék felöl) alul.
A 4 db csapágyrögzítő csavart kell csak fellazítani és már lehet is állítani elől vagy hátul ahol éppen akarja.

Itt meg már fel van szerelve a gépre.

Majd belehajtja alulról a szalaagfeszítő menetes rudat.

Szerintem ez semmivel sem kényelmetlenebb megoldás.

Nekem az a véleményem, hogy nagyon alaposan tanulmányozta a tervezés elött pár gyári gép állítási módját, rengeteg ötletet lemásolt, és csak pár helyen kellett kreatívan kitalálnia a megoldáat. A kerék döntést is szerintem lemásolta valamilyen gyári gépről. A szalagfeszítő megoldást is.