Riger Creative Commons License 2013.02.07 0 0 24244

Szia !

A kérdés hasznos lehet mindenkinek.

Mivel Mohos nem importálja az SP12-12 akkukhoz való 48/36 V - 3A csiribiri GS töltőt, ezért az Ő javaslatára sima ólomakku töltővel nyomatom őket, legtöbbször párhuzamba téve a pakkot.

A legtöbbet a Lidl-Aldi féle 4-6 ezer forintos " okos " töltő dolgozik rajta autós - téli üzemmódban :

3,8 A > 14,8 V

utána

1A     > 14,8V

utána

100 - 300 mA -val 13,6V körül tartja.

Így stabilan " megvan " a tőlük elvárható 30-50 km pedelec.

Az átlagos használatot figyelembe véve kb. 200-250 teljesnek vehető ciklus lehet már bennük.

Ősszel, ahogy bejöttek a hidegek, most kezdtem el érezni, hogy kicsit hamarabb lebutul.

Az akkuk ( szerintem nagyban a párhuzamos töltés miatt ) gyönyörűen két tized volton belül vannak egymáshoz képest. ( akkor is, amikor nincsenek párhuzamban :) )

Mivel idáig jóformán nem volt akkora utam, hogy a vezérlő tiltson, ezért a vezérlőnek a tiltási feszültségét csak mostanában tudtam megnézni és sajnos azt kell megállapítanom, hogy nagyon leengedi a feszt, 9,5 V-ig. Parázok tőle, hogy emiatt nagyobb mértékben elkezdenek ölődni az akkuk, ezért amikor csak lehet, teljesítménykorlátozóval bringázok már, ha tudom, hogy hatótávilag necces lesz az út... ( 15km/h átlagseb szűken 10A - ból)

Ha már ilyen nagy beszámolósra sikeredik ez a hsz, akkor mondanám, hogy a tavasszal 5 éves direkt HUB el-bike motor  ( ezt a típust már nem árulják ) semmi hibát nem produkál, az eredeti szetthez adott vezérlő elszállt, össz-vissz azt kellett pótolnom ( köszönöm az akkori sok segítséget ).

Előzmény: dube/1 (24216)