tp329 Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34070

Valós problémát feszegetsz, bizony néhány helyen nincs minden naprakészen illetve a valóság mást mutat, mint a papír. De ha elolvasod a tiédet követő hsz-ben belinkelt oldalon lévő tájékoztatót, akkor szerintem sokat egyszerűsödik a dolog.

Egy részét ide is másolom

"Újdonság, hogy minden négyzetméter földterület használatát be kell jelenteni, ha a földterület az ingatlan-nyilvántartásban szántó, szőlő, gyümölcsös, kert, rét, legelő (gyep), nádas, fásított terület művelési ágban vagy halastóként van nyilvántartva. Kivétel az erdő művelés ágú terület használata, melyet az erdőgazdálkodói nyilvántartásba kell bejelenteni.

2012. december 31-ig a bejelentési kötelezettség csak az 1 hektár fölötti földhasználatra vonatkozott. Eddig sem mentesült a földhasználati bejelentési kötelezettség alól az, aki országosan 1 hektárnál nagyobb földterületet használt, függetlenül attól, hogy ez a használat hány darab földrészletet érintett."

Én most is azt mondom, hogy megint a hírhajhász újságírás és az emberi tudatlanság kézfogásából született egy nagy vihar a kis biliben.

A rendelkezés értelmén persze ettől függetlenül lehet(ne) vitázni, de ezt ne keverjük össze a végrehajtás esetleges nehézségeivel.

Még nem láttam zártkerti tulajdoni lapot, de ha van valakinek friss, árulja már el, hogy van e rajta AK érték. Ismerve a zártkertek kialakításának valamikori menetét, én nehezen tudom elképzelni, de már nagyon kíváncsi vagyok.

És még valami, az esetleges büntetést az AK érték alapján számolják! Kissé indirekt ugyan, de akkor nem logikus, hogy csak AK értékkel nyilvántartott területekre vonatkozik a rendelet? :-)

Előzmény: true75 (34064)