Jahno Creative Commons License 2013.02.06 0 0 1980

Én nagy autós vagyok, de van amit nem értek meg. Párizsba autóval mentem, azzal kezdtük, hogy le a mélygarázsba és 5 napig nem is láttuk, csak mikor lementünk délebbre 150 kilométert, meg kastélykerülős dolgok. Amsterdamban is iroda parkolójában hagytam, minek parkolásért fizetni, ha jó a közlekedés? Tenerife más volt, bérelt autóval volt a legegyszerűbb reptérről bemenni a város közepére, így felvettem a kocsit, útközben bevásárlás, apartmanban kirakodtunk, majd egyből le is adtam a kocsit. Felvétel óta eltelt kb. 3 óra :-) Ott occsó volt és érdemes.

Németeknél is érdemes volt, Regensburgban volt ingyen parkolásom, 1 nap München állatkert, 1 nap kastélynézés, olaszoknál is tekertem atöbb ezer kilométereket, akkor okés.

Meg kell nézni hova menne az ember, mert délre franciákhoz körútra menni érdemes lenne, akkor meg már egyszerűbb volt itthonról sajáttal menni. Általában nagyon jó a tömegköz, nem kell szopni a parkolási lehetőségekkel, navigációval, jajj mi lesz.

Ha csak egy városra koncentrálunk, akkor biztos, hogy felesleges a bérlés. Amibe a kocsi kerül, abból többen több napig lehet közlekedni, hatékonyabb, egyszerűbb. Aztán a szopószorzó, nem vettem biztosítást, lett egy 4-5 centis sérülés a kocsin, arra 300 Euró büntit irányoztak elő. Van ahol tele tankkal kell leadni, van ahol üressel. Meg egyéb.

Madridban este akkora sorok álltak mindenhol, menne a fene arra autóval, mikor gyalog is gyorsabb volt.

Előzmény: jet set (1979)