borzimorzi Creative Commons License 2013.02.05 0 0 1936

Nézd, én megértelek. Ha valaki egy rossz szót szólna előttem az Uramra, nem sok maradna az illetőnek a gigájából.  :-)  Pontosan tudom, milyen az, amikor az ember ráismer saját lelke másik felére, aki mindenben kiegészíti. Aki neki született. Ilyen leginkább csak egy van, és a legtöbb embernek nem sikerül megtalálnia. Azt nem tudom, hogy mindenkinek megvan-e valahol a másik fele, és azt sem, hogy esetleg vannak-e kivételek, akiknek két ilyen tökéletes párjuk is létezik a világban. Utóbbira még nem láttam példát, az biztos. De azt tudom, milyen az, amikor az ember rátalált, hozzáment, és vele él. 15 éve vagyunk házasok, ennyi idő alatt sok hibánk is kiderült. Egyikünk sem hibátlan, no.  De valahogy a hibáink is kiegészítik egymást. Ez nagy áldás, és bolond lennél lemondani róla!

Hanem ez az az "intézet"...  Csak nekem gyanús? Nagyon sok olyan pszichiátriai betegség is van, amire gyerekkorban csak azt mondja a laikus rokonság, hogy "rossz a gyerek". Az sem sok jót ígér, hogy "különösebb gond nincs a 19 éves fivérrel". Izééé... Akkor ugyebár valamilyen gond azért van? Mi a betegség pontosan és milyen gyógyszerrel tartják karban? Jó lenne azért, ha ezt kiderítenéd, akkor már el tudsz indulni. Pláne írod, hogy az anyjára hasonlít, az ő természete. Ne hari, de nekem ebből az jött le, hogy bizony a jövendőbeli anyósodtól alighanem valami rosszat lehet örökölni.

Szerencsés esetben a kedvesed egyáltalán nem örökölte, recesszív módon sem hordozza. De ennek megállapításához rendes, genetikai szakorvosi vizsgálat kell. És sok pontos információ, teljes családi anamnézis, a közvetlen egyenesági rokonok s lehetőség szerint a felmenők bajainak pontos ismerete, mielőtt gyereket vállalnátok. Szerintem. Persze, érdekes játék a genetikai rulett is, csak én nem játszanék olyat, és másoknak sem ajánlanám...

Ha igazán szeretitek egymást, ez nem lehet gond. A genetikai vizsgálatok is megvannak pár hónap alatt. Aztán eldöntitek, hogy házasodtok-e, gyereket vállaltok-e. Ismerek gyermektelen házaspárt is, akik boldogok, mert szeretik egymást. Nem a hetedik mennyország, de sokkal boldogabbak, mint sokan, akiknek pedig van gyerekük, nem is egy. Nálunk nagy a család, az egyik nagyanyám bigott katolikus volt, 13 gyereket szült, bár a II.VHután már csak 7 maradt. De így is 27 első unokatestvérem volt, amíg még mindegyikük élt. Sokfélék vagyunk, sokféle családban, és sok mindenfélére látok példát.

Az is egy opció, hogy házasság igen, gyerek a kockázat miatt nem. Vagy csak mesterségesen, spermadonor használatával. Vagy akár úgy, hogy a férj és a feleség együtt választják ki az illetőt, és felkérik donornak, ilyen is van. Horribile dictu, szerzetes rokonom is van, akit az egyik unokatestvérünk kért fel donornak. Sajnos őneki nem lehet gyereke, korábban rák miatt kezelték, és a kezelés mellékhatásai miatt nem termelődnek spermiumai. A nejének az első házasságából származó lánya már felnőtt, 22 évesen elköltözött, és szerettek volna még gyereket, de csak így lehetett. Nem tudom, hogy összeegyeztethető-e a cölibátussal, de nem is érdekel. Két olyan férfinak is lett így gyereke, akiknek amúgy nem lehetett volna, az egyiknek a korábbi betegsége  miatt, a másiknak meg a fogadalma miatt. De örökbe fogadni is lehet.

Mindenképpen azt kívánom, hogy boldogok legyetek! S ennek sok-sok módja van...

Aztán, ha már házasok vagytok, netán gyerek is van, kit érdekel az anyós? Nem lakik veletek, havonta egyszer meg kibírjátok. Pláne, hogy ha még párszor eljátssza ezt, hogy elfelejt eljönni találkozóra, vagy otthonában felkeresitek megbeszélt időben, de nincsen otthon, akkor teljesen természetes lesz, hogy csak nálatok találkoztok. Minden hónap első vasárnapján délután 5-7. Ha jön, jön. Ha nem, hát nem. Kez' csókolom.

Arra viszont fel kell készülnötök, hogy ha az anyós agresszív élettársa netán egyszer túl nagyot üt, és anyósod elhalálozik, akkor gondoskodnotok kell majd a kisleányról, a férjed fogyatékos kishúgáról, amíg csak él. Mert a többi testvérek aligha fognak odaállni...  Viszont az is igaz, hogy mivel az anyjuk közös, a húguk ellátásába kötelesek lesznek legalább pénzzel beszállni, tehát anyagi segítségetek lesz, akár mert önkéntesen hozzájárulnak, akár mert bíróság kötelezi erre őket. De azt valószínűsítem, hogy rátok marad a beteg gyermek, ha az anyja elhal. Márpedig a későn született gyermek túl fogja élni az anyját még akkor is, ha semmi tragédia nem történik, csak simán szokás szerint a szülő előbb megy el.

Bocs a hosszáért, most már tényleg eldugulok! Sok volt belőlem, de jó volt Veled beszélgetni. Drukk!

Üdv:

b

Előzmény: Bubu89 (1931)