ronson Creative Commons License 2013.02.05 0 0 138479

Az Aero kombi pár éven belül nem kerül eladósorba? Hamár...

Röviden: nem szerepel a jelenlegi 5 éves tervemben :)

Hosszabban: Ha ezt bő 3 évvel ezelőtt kérdezed, amikor az új 9-5-öt együtt néztük meg, (egoaxa-nak köszönhetően) a hivatalos sajtó bemutatója előtt, akkor azt mondtam volna (vagy talán mondtam is), hogy kb. 3-4 év múlva (vagyis mostanában) tervezem cserélni. Nekem nagyon bejött ez az új modell és kb. 2010 végétől tervezték forgalmazni a kombi változatot, én olyat szerettem volna. Tehát mostanra már lennének 1-2 éves használt darabok, amibe szivesen átülnék.

Ez volt a terv, de egyrészt azóta a Saab csődbe ment, másrészt pár éve rákaptam a kétkerekű járművekre (először nagyrobogók, majd motor formájában).

Azóta nagyon lecsökkent az autó használat nálam (az elmúlt 2 évben, kb. 6e km/év ment bele). Mivel most van benne 91e (valós) km és gyakorlatilag hibátlan jármű, és mivel elég keveset használom, öröm minden km, amit megteszek vele. Szóval simán el tudom képzelni vele a következő 10 évet is.

Korábban gyakran cseréltem az autóimat (a mostani a 23.), de 11 éve, mióta Saab-om van (a V6 + ez az Aero), nem vágyom másra.

Nagyobb, erősebb, jobban felszerelt nem kell, a fogyasztása soha nem zavart, a formája nekem még most is nagyon tetszik, ráadásul megbízható. Az elmúlt 11 év (és összesen 160e km) alatt, egyik sem hagyott ott az úton, sőt szerintem 1 kezemen meg tudom számolni, hányszor kellett a kötelező, 10e-es szervizeken kívül Szikiékhez vinnem.

Szóval Te most egy elégedett Saab tulajdonos véleményét hallhattad ;-)