Azt feltételezed, hogy évezredek óta a kárpát medencében élnek nyelvünk beszélői. Volt azért a környéken egy pár hasonló jelkészletű rovásírás, jóval korábban mint a török népek megérkezése. Az etruszkok írására nem voltak vevők a székelyek csak töröktől voltak hajlandóak eltanulni?
-------------
Ez azért kétséges, mert az etruszkok jóval korábbiak.
Az pedig nem bizonyítható, hogy nyelvünk beszélő már itt voltak.
Az, hogy én feltételezem az nem igazolt.
Még az sem száz százalékos, amelyekről már többen írnak/írtak (Pl. László, Makkay,) a protolapp téma stb.
Továbbá mondjuk 'jól' ismerem az etruszk témát (tanultam is róla), sok könyv szól róla,(Tóth: Isteni Antiqvitás, Heraldika, 2005-
Zászlós-Zsóka Győrgy:Toszkánai harangok, Pallottino: Az etruszkok,Búróné, Benedefi Ágnes:Az etruszk rejtély- Egytitokzatos nép holt nyelve, Kur G.: Etruszk- magyar rokonság, 1966 USA, -Etruszkok Magyarországon 1970 Ohio USA, Alinei:Etrusco: Una forma arcaica di ungherese -az etruszk a magyar ősi formája.)
A helyzet az, hogy mivel több fordítás ugyanarról a témáról sohsem ugyanaz és a szövegek 90 %-ka sírfelirat nem igazán követhető és igazolható a kapcsolat.
A másik az, hogy nem ástam magam bele a témába és nem tudok hozzászólni valójában.
Üdv Safi