PepeXVI
2013.02.04
|
|
0 0
14983
|
Heló Supi!
Figyelj, én annyira emlékszem, hogy van egy alagút, amit rohadtul nem is hadi célra építettek (legalábbis a beszélgetésből úgy tűnt). Szóval van két kijárata. Valami olyasmi volt, hogy gondolom megszűnt a vasútvonal, a PV pedig vérszemet kapott, hogy az algút adottságai igen jók lennének védett raktár számára is. Aztán a volt vasúti alagutat lezárták mindkét oldalon (talán látszik is a riportban, mintha emlékeznék rá hogy a nagy boltíves bejárat vaskapuval le volt zárva), és berendeztek ott egy raktárat. Nem túl hosszú, emlékeim szerint néhány százmétertől mondjuk 1 km-ig lehet valahol a hossza. Bent pedig elsősorban raktároznak, nem rendezték be emberek tartós benntartózkodására, bár ha te meg arra emlékszel, hogy közműves, akkor adná magát a lehetőség.
A vicces az, hogy én rengeteget túráztam a Bükkben, és soha nem is hallottam erről a helyről, látni meg pláne nem láttam. De ha tényleg volt köze a vasúthoz, akkor talán el lehetne indulni régi vasúti térképek alapján, hogy anno hol volt vasút. Bár a Bükk domborzata nem nagyon enged vasútépítést, nem véletlen, hogy most is inkább megkerülik a vasútvonalak, sem mint átmennek rajta.
Én kb. ennyire emlékszem. :) |
Előzmény: Supi1984 (14977)
|
|