H__G Creative Commons License 2013.02.04 0 0 79138

Köszönöm mindenkinek a rádió ajánlásokat!

 

Az a helyzet, hogy 1997-ben (!), az első autómba (Audi 80/B3) a Kodály Köröndön lévő Pioneer márkaboltban vettem egy, az akkori Audik szín és formavilágához tökéletesen illeszkedő, (nyilván) kazettás magnót - baromi drágán, és rengeteg keresgélés után, mert hogy nekem ez kellett:

 

 

Azt hiszem, autófanoknál halmozott, és főleg furcsa agybajok léphetnek fel, nekem ez az egyik :-), tehát kormányról akarom csatornát váltani, hangot erősíteni/hakítani,rádió és más forrás közt váltani, még ha 100 éves is az autó :-)

 

Az autót már 10+ éve rommá törték, de az adott rádió ma is megvan (egy családi B4-ben), csak nem kezel sem CD tárat, nem kapcsolható hozzá dension, stb.

Így néz ki:

 

 

 

Úgy láttam a Dension kompatibilitási listán, hogy a "kis" Audik fejlegységei csak 1999 (A4) ill 2000 (A3), azaz a faceliftek után kezelik bármelyik alsóbb kategóriás Gatewayt, tehát ez is kilőve. A gyárik a kormánytávszabályzó hiánya miatt kilőve.

 

Márpedig a (tágabb) családban az Audik számát tervezik tovább növelni egy korai A3 vagy A4-gyel, és én meg boldogan segítek a keresésben, és felextrázásban :-)

 

Ellenben találtam ezt a Metroman-en:

 

Ha ez tényleg bármelyik olyan 1 DIN-es fejhez tanítható, amelyhez van nem kormányról vezérelhető, hanem olyan sima "lapka" távirányító, akkor talán meg is van oldva a gondom.

 

 

(Csak tudnám, mi célt szolgálnak ezek a lapka távirányítók...? A vezetőnek használhatatlanok, más a kocsiban meg nem váltogasson semmit, ha én vezetek :-)))