iberkes Creative Commons License 2013.02.03 0 0 10692

Kedves Wekk-R,

 

Pontosan ahogy Te is írtad, úgy jelentkeztek nálam is a tünetek. Eleinte csak a hosszan tartó ülés, állást követően éreztem nem fáradságot  majd később fájdalmat a lábamban és a hátamban. Aztán reggelente ébredést követően is már fájt a derekam. Ekkor sem vettem komolyan.  Mozgásban aktív életet éltem aerobik, futás stb. Aztán egy éve folyamatos fájdalmat éreztem a derekamban, kisugárzott a popsimba majd a lábamba minden mozdulatnál. Már a munkábajárás és az otthoni házimunka elvégzése is fájdalomcsillapítókkal ment csak.

Ekkor elkezdtem gyógytornázni, ami elviselhetővé tette a mozgás soráni fájdalmakat. Aztán  egy ismerősöm ajánlott egy dokit aki megvizsgált és felvilágosított, hogy jobb már nem lesz az állapotom csak rosszabb ( a gyógytornászom is egyetértett ebben)  A stabilizációs műtétet ajánlotta ahhoz, hogy fájdalom nélküli életet tudja élni. Korrekten elmondta a lehetséges komplikációkat, ismertette a műtéti folyamatot a rehabilitációt és az azt követő szükséges életviteli módosításokat (hajolni csak térdből fogok tudni stb)  ezt követően döntöttünk a családdal közösen, hogy belevágunk.

Most már  8 héttel a műtét után pozitívan fájdalom nélkül gondolok az elmúlt időszakra.

Tanácsolom az aktív gyógytornát, talán ha  már a figyelmeztető jelek  észlelésekor  a gerinctornát elkezdem akkor az elcsúszott csigolyáim nem okoznak ilyen súlyos problémát.

 

Vigyázz nagyon magadra, mert  a gerincműtét nem kis dolog!  Minden reggel és este 30 perc speciális gyógytorna csodát tehet.

 

Üdv

IB

 

Előzmény: Wekk-R (10691)