marky-511 Creative Commons License 2013.01.31 0 0 5818

És a belvárosból hogy jutsz ki a temetőbe?

 

A Segner és a Csapó utca között megoldott, ott vannak a buszok. A legtöbb temetőbe igyekvő általában a Csapón száll fel. Majd ha esetleg kiépítik a felsővezetéket a Köztemetőtől a Böszörményi úton át vissza a Segnerre (vagy inkább a Vincellérre), nem lesz ez a probléma.

 

Az a hülyeség, hogy azért a fél percért nem viszik ki mindegyik járatot a temető főkapujáig...

 

Nem tudom, milyen a jelenlegi forda, de ha belefér a menetidőbe, kimehetne mind. Csak ahhoz a 3A jelenlegi formában meg kellene szűnjön. Nem mintha olyan sok értelme lenne. Egyedül a 22-esnél jobb megoldás.

 

Miből? Egy havi veszteségből tudna venni 7-8 csuklós, teljesen felújított Ikarust!

 

Nem kellene felsővezetéket építeni, önjáró üzemben járnának a Segner és a Vincellér között. Teljesen mindegy, hogy a Széchenyin, az István úton, vagy a Deréken át. Részben pótolná a 27-est, tehermentesítené a 25/25Y-t is.

 

A HV-nál ott állnak "dögivel" a még működőképes buszok. Mi lenne, ha a dkv és a HV "szövetkezne", és bizonyos összegért a külvárosi részekből (ahol a volvók megdöglenek, mert annyira rossz az út - bár a Nádor utca ezekkel lazán versenyre kel) a HV kisegítő járatokat üzemeltetne?

 

Ez fel is merült még a legelején, néhány viszonylatnál. Első sorban a külterületig közlekedőknél. 37, 39, (4)9. Ki tudja, talán még lesz is belőle valami...

Előzmény: atty707 (5814)