Kovács 2.0 Creative Commons License 2013.01.30 0 0 246725

Varga és Nikolics kapcsán van néhány gondolatm:

 

Érdekes, hogy az állítólag lendületesen fejlődő NB1 két legértékesebb játékosa csak kölcsönjátékosként tud külföldre igazolni. Sajnos továbbra is érvényesül a trend, miszerint kizárólag orosz klubok hajlandóak komoly összeget kifizetni egy magyar játékosért.

Ugyanakkor örülök neki, hogy mindketten élvonalbeli topligás csapatba kerülnek. Bár a Serie A nem nagyon jött be a mieinknek az elmúlt években, mégis látok reményt arra, hogy Nikolics képes lesz a folyamatos játéklehetőségre, éspedig azért, mert szerb vér folyik benne, és a déli szomszéd által nevelt játékosok sokkal jobban megállják a helyüket külföldön, mint a mi porcelánvitézeink.

Vargának ideális lehet a Fürth. Mindezt az állítást még akkor is fenntartom, ha az említett klub netán kiesne a Bundesligából, és Varga sorsa úgy alakulna, hogy a német másodosztályban lenne lehetősége a folytatásra. Ügyes játékosról van szó, de közel sem akkora ász, mint amilyennek néha egyesek (pl. az NS szerkesztőségében) rózsaszínű álmaikban képzelik. Ne feledjük, hogy a vele nagyjából azonos kvalitású Elek mekkorát bukott a törököknél, és a nála szerintem jobb képességű Vadócz is Odensében kötött ki.