Vgyuri Creative Commons License 2013.01.29 0 0 27987

Nem kell olyan mélyre ásni, ez  olyan, mint a windózban az asztal. Csak a WinCE alapú mobileszközökben nem tudsz belenyúlni a gyárilag adott asztalba, azt a programot és onnan tudod indítani azokkal az ikonokkal, ahogy azt gyárilag kitalálták. (Ez úgy alakul, hogy magához a Windows Explorer alaphoz ne - ami a háttérben ott van - tudjon hozzájutni a felhasználó, mert akkor már akármit elindíthat.)

 

Ez persze "sértő" a rendes számítógépekhez szokott képzettebb felhasználókat, akik köszönik a gép és a vele adott szoftverek kedvező árát, de inkább saját maguk szeretnének rendezkedni. Ez kezdődik az asztal képének (skin) csicsázásával és terjed az idegen szoftverek telepítéséig és indításáig. Ezt a gyártó szeretné megakadályozni azzal, hogy nem teszi lehetővé idegen program elindítását, ami a C520-nál elég jól is sikerült, de a végén (majdnem) mindig a hackerek győznek :-)

 

Erre egy példa belinkelt megoldás, ami sok máshoz hasonlóan a Daniel Schuman által kitalált SystemInformation nevű "asztalt" indítja el a MioMap helyett, amit azután a hozzáértő felhasználó tetszés szerint variálhat.

Előzmény: Aldric01 (27985)