Molinári bácsi Creative Commons License 2013.01.28 0 0 5177

 

Tiszteletem!

 

Ennek a hsz.-nak az idején már javában húztam a "lóbőrt", azért csak most, egy nappal később reflektálok rá!

 

"... elnyerte a tetszésedet ..." - Egy 424-es????????? Ne viccelj már!!!!!Minden mennyiségben!!!!!!!!!!!!!!  A 287-es pedig, mint SZENES???????????  Különösen!!!!

 

Én 9-10 éves forma kisfiúként (NEM tegnapelőtt!!) azokból egytől, a 138-astól  fertőződtem meg mindörökre!! Az apai ágon "jött" (tehát nem vérszerinti, de akkor is!) nagybátyám Füzesaboonban volt fűtőházfőnök, sokszor Náluk nyaraltam. Apám helye még ki sem hűlt a hokedlin, engem már az állomás területéről vittek "haza (természetesen úgy értem, a nagybátyámékhoz!) a vasúti rendőrök! Persze, az ottani hasonló gyerekekkel együtt, köztük az akkor még falu RENDŐRKAPITÁNYÁÉVAL (vagy örsparancsnokáéval. ki tudja már??) egyetemben!! Az egyik nyáron, hogy nyugta legyen, az akkor nagyobb teherbírásúra átépített Eger-F.abony vonalon oda-vissza!!! Innentől én kész.  Csak és kizárólag mozdonyvezető szerettem volna lenne, de a dokibácsik (~nénik) azt mondták, mmmm... Ennyi megalkuvással mégis az 1435 mm a kenyéradó gazdám!! (Metró, Kisföldalatti, vasúti járműszerelő, manapság Szépilona villamosremíz mindenes nappalos különmunkása.

 

********************

 

"a Te jóvoltodból figyel ... ezüst tetejű M61.013-as!" Ez hogy történhetett??  Csak valami véletlen lehet, ezek szerint, nem is tudom, mekkora kincs, de jasnálom, de nekem igazából V43; kisebb részben V63, és az űbertopp V45 1001!!!! (Alias V43 1051; és ki tudja, lesz-e valaha is 431 051????)

Előzmény: smnks (5176)