k.novotny Creative Commons License 2013.01.27 0 0 49531

hogy csak 1969 márciusában vezényeltek haza titeket, hivatalosan 1968 okt. 31-ig az összes alakulatot hazahozták, Zalaegerszegen még visszafogadási ünnepséget is tartottak utcai katonai parádéval egybekötve. Privátban tudnál nekem erről írni? Igen érdekelne a dolog.

 

Ez igy ebben a formában nem igaz:

 

Jöttek haza alakulatok különböző időpontokban de nem úgy ahogy bevonultak csehbe tehát nem özönszerüen.

 

Mindig csak egy kicsi jött haza egy egy időpontban.

 

Én végig a hadtápnál szolgáltam ebben az időben, amellet nekünk maradt az a feladat is, hogy a az ugynevezett harcoló alakulatok hátrahagyott szemeteit is vissza kellet hozni Magyarország különböző területeire. A különböző helyeken, Békéscsabától kezdve, Miskolcig, Rétságig az egész kelet Magyarországot bejártam. És ez csak egy alakulat hátrhagyott dolgai voltak Én amikor arról irtam, hogy márciusban jöttem haza, akkor nem a Zalaegerszegi csapattal, hanem jóval később mivel csak Nagytapolcsányból kb 20 szor fordultam a hátrahagyott olyan anyagokkal, amit Zalaegerszegiek már nem hoztak haza. Amikor egy ilyen területtel a hátrahagyott kis csapat végzett (rakodok, tereprendezők stb.) akkor mentünk más helyre ahol korábban alakukat volt.

 

Én magamról irtam, és nem Zalaegerszegiekről, én csak Nagyorosziban csatlakoztam hozzájuk vezényeltként. Nagytapolcsányba az ott kialakitott hadtáphoz kerültem, ahol már semmi közöm nem volt hozzájuk. Mivel ez a hadtáp csapat nem egy nagylétszámú volt, gyakorlatilag kézi erővek történt minden rakodás, eléggé szépen elhuzodtak ezek a dolgok. (egyedül a tereprendezés volt gépesitve egy db lánctalpas dózerrel). De ehhez azért add hozzá a telet amikor egyáltalán semmit sem lehett csinálni, és nem is jöhettünk haza sem

 

Szeretném felhivni a figyelmedet, hogy Nagytapolcsányban a Zalaegerszegieket is szétszedték, azaz nem egy helyen állomásoztak, hanem durván 20-25 km körzetben Nagytapolcsány körül. Ez volt minden ugynevezett harcoló alakulatnál.

 

Tehát hadtápnak innentől kezdve nem a harcoló alakulatok ellátása volt a feladata, hanem azoknak a hátrahagyott dolgainak hazahozatala, illetve a terület visszalakitása az eredeti állapotra, sőt még szebben mint ahogy elfoglaltuk azokat a területeket.

 

Te amiről irsz az a harcoló alakulatokról szól. A hadtápról én nekem még sehol sem sikerült olvasnom

Előzmény: remotszergej (49526)