gazo22 Creative Commons License 2013.01.24 0 0 149

Kedves Levelezőtársaim!

Többször szóvá tettem a Jelky András utca és a Rudnay utca keresztezésénél levő balesetveszélyes helyzetet. (A kiscsávolyi templom előtt levő kereszteződés. Itt a Szegedi útról érkező elsőbbséget ad a neki jobbról, a Jelky utcáról érkezőnek. Az elsőbbségadás táblát nem mindenki vette észre, mivel közel is van a Szegedi úthoz, a forgalmi helyzet leköthette a figyelmét. (Érdekes, hogy a jobbkézszabály szerint is elsőbbséget kellett volna adni.) Ha a templom felöl érkeztem, mindig lassan közelítettem meg a kereszteződést. Néhány esetben előfordult, hogy az elsőbbséget nem adták meg, de ezt nem is vették észre. Ezen egyébként nem őrjöngtem, mint szokásos, hanem nyugodtam mentem tovább. Nem is dudáltam bőszen, amint egyébként illik.

Aminek örülök: a nehezen belátható  és veszélyes kereszteződéshez egy nagyméretű tükröt szereltek fel. Ez mindkét irányból nagyon megkönnyíti a járművek forgalmát.

Egy másik újdonsággal is találkoztam: a Bernhart Sándor út melletti szánkódombnál, a Margó presszónál van egy kis gyalogút, mely esténként sötétbe burkolózott. Oda egy napelemes lámpa került, mely jól megviágítja a járdát.

Mondják, hogy a "hír" csak a rossz hír. Most megkíséreltem mindjárt két jó hírrel előállni.

Tisztelettel:

Gál Zoltán