azért mert a pirosszélühöz be kell vigyem az autot a helyi Verkehrsamtba ami rendszám nem lévén (mivel ugye az elözö tulaj nyilvän levette róla) max illegálisan megoldható ha räakasztok valamit, vagy semmit, vagy ujabb 70-100 euro költséggel välthatok rä ki egy mäsik särga szélüt amivel bekocsikäzok vele a Verkehrsamtba...
vagy tréler...
ergo feleslegesen egy csomo költség es idö.
duplän menjek a hivatalba, duplän rendszämot gyärtatni (itt a rendszämot nem az okmänyiroda adja hanem te csinältatod egy gyärtónäl aki ältaläban a közlekedési hivatal mellett megtalälhato, itt a rendszämgyärtäs nem monopolium mint Magyarorszägon)
mivel dolgozom rendes munkaidöben, ez méginkább nehezen megoldható, bär itt a hivatalok rugalmasabbak, neten tudok idöpontot egyeztetni, plusz van minden héten olyan nap amikor toväbb vannak nyitva.
amugy az elöbb beszéltem a helyi Verkehrsamttal (ök intézik az autokkal kapcsolatos ügyeket), irtam nekik egy mailt hogy hogyan müködik a piros kivältäs, visszahiväst kértek. Felhivtam, erre az elsö mondata az volt a nagyon kedves ügyintézönek a vonal tulvégén, hogy miért nem särgäval akarom vinni? Erre mondtam neki hogy mi a helyzet es értetlenkedett, szerinte ez EU-s elismertségü. de mégis lätjuk hogy sajnos nem.
szóval még itt is azt hiszik sokan hogy ez mindenhol ok az unioban.