Sziasztok!
Nos, már egyáltalán nem szándékoztam többé ide jönni, mert Maxer gátlástalan szemétsége a kérdőívezéssel lelkileg nagyon megviselt, igazából a mai napig nem voltam képes feldolgozni. Ezért nem is szívesen teszek ide már fel új információkat.
És szeretném megköszönni a hogylétem iránti érdeklődéseket, megvagyok.
De szeretnék segíteni a kérdezőnek, ugyanis az utóbbi hetekben engem is ez a téma, vagyis a GLUTATION foglalkoztat, és már utána jártam, ahogy lehetett.
Tehát, mi is a GLUTATION:
A glutationt, vagy rövidebben GsH-t, melyet a tudósok gyakran csak a test természetes gyógyító anyagaként tisztelnek, az aktív életmódot folytatók arra használják, hogy megvédjék izmaikat és más szöveteiket a szabadgyökök támadásától, segítség a regenerációt, méregtelenítsék a testet, és hogy egészségesek maradjanak.
Mások talán inkább csak az életük minőségét szeretnék javítani, és a GsH szedésével az öregedési folyamatokat lassítják. Mindazonáltal a legtöbb sportoló jó minőségű tejsavó fehérje vagy aminosav komplexek fogyasztásával biztosítja a szervezete számára a glutation termeléséhez alapvetően szükséges anyagokat.
Azoknak, akik ezt a kiegészítőt öregedésgátló fegyvertáruk részeként kívánják bevetni, inkább ajánlatos a NAC (N-acetilcisztein) használata ez a glutation egyik prekurzora, mely jóval stabilabb és könnyebben is szívódik fel.
A glutationhiány jelei
Az öregedés csökkenti a test természetes glutationszintjét. A glutation hiánytünetei összefüggésbe hozhatóak a következőkkel:
- Izomkoordináció hiánya
- Összpontosításbeli zavarok
- Remegések
- Egyensúlyi zavarok
A glutationt gyakran csupán egy aminosavnak tekintik, de ez igazából csak egy kifejezés, mely arra szolgál, hogy leírják azt a tripeptid formációt, mely természetes körülmények között a májban alakul ki három különböző aminosavból: a glutaminsavból, a ciszteinből és a glicinből. A glutation testünk egyik legerősebb antioxidánsaként ismert, képes kisöpörni a szabadgyököket testünkből, és küzd azok károsító hatásai ellen. Valószínűleg ezért alakult ki a tudósok körében az a nézet, mely szerint a test legerősebb gyógyító anyagaként tekintenek rá.
Öregedésgátló?
Ahogy öregszünk, védekezőrendszerünk eme az alapvető anyagának szintje csökken. Addig a glutation hatástalaníthatja azokat a szabadgyököket, melyek összefüggenek az öregedéssel, és drámaian lelassíthatja annak folyamatát, és újjáépíti a roncsolódott sejteket. Tehát, érthetőbben kifejezve, ha hiányt szenvedünk a glutationban, akkor az öregedés folyamata felgyorsul. És most nem csupán egy pár ősz hajszálról vagy egy pár ráncról beszélünk.
Ennek az erős antioxidánsnak a hiánya először az idegrendszert érinti, mely koordinációs zavarokhoz, majd később felismerőképességünk csökkenéséhez vezet. A jó hír az, hogy a kutatások roppant impozánsak és eredményesek eme erős antioxidánssal történő táplálékkiegészítés területén.
Maradjunk fiatalok és elevenek:
Talán az öregedés még nem ad okot gondolkodásra egyelőre még fiatal vagy, eleven és sportos. Nos, fontold akkor ezt meg: ahogy intenzív fizikai terhelést végzünk, mint pl. a súlyzós edzések, a vér glutation szintje csökken, ami összefügghet az öregedéssel, és a regenerációt is lelassítja. Érdekes módon kimutatták, hogy a megnövelt jó minőségű tejsavófehérje bevitel növeli testünk természetes glutation szintjét. Ezt egyrészről a tejsavó magas cisztein szintjének tulajdonítják, mely a glutation egyik prekurzora. Ez is egy ok arra, hogy a tejsavófehérje miért is vált sok sportoló étrendjének kulcsfontosságú elemévé.
További jó hírek:
Mivel a glutation ilyen erős antioxidáns és immunerősítő, feltevések szerint segít megelőzni a rákot, különösen a májban, ahol a hatástalanított káros anyagok fő raktározása folyik. Egy kutató egy kísérlet áttekintése után nemrég azt állította, hogy a bizonyítékok erősen azt sugallják, hogy ez az antioxidáns további felderítést érdemel, mint az emberi test egyik potenciális daganat elleni gyógyírja. Minthogy kimutatták gyulladáscsökkentő hatását, felgyorsíthatja a regeneráció folyamatát intenzív edzés után, és az allergia ill. az arthritisz ellen is hatásos lehet. Kimutatták továbbá azt is, hogy erős méregtelenítő hatása van, és megvédi szervezetünket a nehézfémek, gyógyszerek, a sugárzás, a cigarettafüst, az alkohol és a szennyeződések káros hatásaitól. Hatásos lehet a vér és a máj rendellenességeinek kezelésekor.
Meggondolandó:
Míg a glutationnal történő kiegészítés nyilvánvaló döntésnek tűnhet, igazából kimutatták, hogy jóval kedvezőbb lehet az olyan anyagok szedése, melyeket testünk a glutation termeléséhez használ fel: az L-cisztein (ezt árulja Ferike, vagy Ferikó Amino Icg-ként, de amit Ő árul, tejsavófehérje, mert hangyányit keveri a dolgokat) vagy NAC jóval hatásosabban növelheti a test glutation szintjét, mint ha magát a glutationt szednénk. Ráadásul a glutation jóval drágább, mint a NAC, és mint azt kimutatták, nem is szívódik fel olyan jól a belekben, orális formában szedve.
Mi az igazság:
Nem számít mennyi idős vagy, ez az erős antioxidáns segíthet, hogy megvéd szabadgyökök támadásainak nap, mint nap kitett szervezetet. Azok számára pedig, akik intenzíven edzenek, és nagyobb mennyiségű stresszel kénytelenek így megbirkózni, vagy egyszerűen csak pár évvel öregebbnek néznek ki, nagyobb glutation mennyiség szükségeltetik, mely biztosítható akár konkrétan kiegészítőként szedve, akár a testben termelődve olyan aminosav formulák segítségével, melyek ciszteint, NAC-t vagy metionint tartalmaznak, vagy még egyszerűbben, tejsavófehérje fogyasztásával.
Összegezve:
A mi betegségünkben is valóban előnyös lehet a GsH emelése.
Méregtelenít és megújít.
Bármely jobb bodyshopban kapható NAC, glutation és jó minőségű tejsavófehérje. Maga a glutation létezik injekció formájában is, nagyon drága.
(Én megpróbáltam volna, mert ezzel értek el ALS-ben is eredményt, de sajnos, sehogy se jött össze a rávaló, pedig még iwiw-en is próbálkoztam kérni a tehetősebb ismerőseimtől. A jó minőségű orális forma is 15.000,-Ft)
Véleményem szerint a videóban szereplő termékek alapjában véve jók lehetnek, de ha már valaki glutation pótlással próbálkozik egy ilyen súlyos betegségben, az próbáljon egy komolyabb formulát. Számomra kissé hiteltelenül fest Ferikó (ál)tudományos dokumentációjában a „Parkinzon” Parkinson helyett, és az „Altzheimer” Alzheimer helyett stb. Szerintem az Amino Icg nem más, mint tejpor.
És még valami, a vese és a belek méregtelenítése is rendkívül fontos!!!
Kíváncsian várom mások véleményét is, vitassuk ezt meg!
Forrás: http://shop.builder.hu/enciklopedia_reszletes.htm4?id=67
Üdv.: Ági