ghepard Creative Commons License 2013.01.14 0 0 394

Hát nekem is könnyebb, mert ide lehet írni a legfrissebb fejleményeket (bárki, nem csak én) és meg is lehet vitatni. Emlékszem mennyi ideig tartott, míg összedobtam azt az írásomat felkérésre. Na, meg én nem is fogok senkit megszólni azért, ha felhoz valamit, ami már megvan mondjuk lejjebb. Megírja, mire kíváncsi, mit hogyan lehetne, vagy erről mi a véleményetek stb - én szívesen újból leírom azzal kapcsolatos észrevételeimet (már ha lesz azzal).

 

Ha az ember keres, kutat, kisérletezik, gyakorol, akkor lesznek tapasztalatai ezzel azzal és ha meglát valami újat, mást észrevesz - van honnan meríteni, összehasonlítani - és levonni a következtetéseket. A szem mikromozgásait már vagy 2 éve megtudtam csinálni tudatosan a sötétben egy piros pöttyöt nézve egy szemmel. Mindkét szemmel egyszerre nem ment. A másik topikomban már írtam, hogy már egy ideje úgy voltam, hogy egy szemmel jobban tudtam olvasni, mint kettővel egyszerre, bármelyikkel. Ez is azt mutatta, hogy a szem mikrorezgései talán egy kulcs a jobb látáshoz. Most, hogy már meg tudom csinálni két nyitott szemmel is - most már a két szem együttes látása megint jobb, mint egy szemmel külön s mégpedig úgy, hogy nem arra kell koncentrálnom. Hanem a légzésre és az olvasott szövegre, amely most valahogy másképp tárul elém. Már 4 éve tudok szemüveg nélkül olvasni folyamatosasan - na az olvasás volt, és sokszor amolyan bogozás, hogy mi van ott. Most azt mondhatom, hogy nem is olvasok, csak átsuhintom rajta a szemeimet - olyan gyorsak lettek, hogy falnak futok rögtön....... :)

 

Ez meg nem menne, ha nem látnám tök élesen minden pillanatban. Most odáig jutottam, hogy nem is csukogatom a szemeimet pihenésre (azt régebben sokszor csináltam, hogy néhány mp-re becsuktam szemeimet), még egy pillanatra se - mert az néhány mp-re lefokozza a mikrorezgést és így elveszik az éleslátás egy bizonyos időre. És a legmeglepőbb, hogy el sem fáradnak a rezgéstől - úgy látszik az az elemük és lehet ez hiányzott nekik. Volt régebben is, csak messze nem ilyen gyors és tartós.......... A légzéstől meg szintén nem lehet elfáradni - hisz azt míg élünk nem hagyhatjuk abba....... :))

 

Ma már 7 órát ülök a monitor mögött. Az előbb lekicsinyítettem a betűméretet a határokig. Amit még fizikailag lehet olvasni, mert a monitoron már csak vonalak a raszter miatt. Tisztán látom a kis vonalakat is, amikor már nem lehet kivenni, hogy milyen betűk is, még mikroszkóppal sem, mert az a betű helyett is csak egy függőleges vonal van (az OPERA nevű böngészőben ezt meg lehet csinálni). Abban a nagyságban, ahol már megjelenik valamilyen alakzat - már olvasom is. Na ez nem nagyon ment így délutánra. Sőt még reggel is volt mit csinálnom, hogy kivegyem itt ott. Már pár héttel ezelőtt is feltűnt, hogy bizonyos helyeken valahogy látom amit nézek, ami eddig nem jött össze. Na ez már valami más emelet...........

 

Előzmény: Semmisem (393)