Bogyó 2 Creative Commons License 2013.01.13 0 0 215

Bocsánat, de nagyon elfoglalt volt a decemberem, s most szusszanok kicsit, nem mertem időt szakítani a topikozásokra, mert sok időt szokott elvenni, s a maradék időmet a családra kell fordítanom. Itt volt a karácsony, szilveszter is ugye.

Sajnos az átlagnál sűrűbb lesz mostanában is a dolgom, de végre csak rászántam magam. Meg kíváncsi is voltam már rátok.

Eléggé fáradt vagyok, meg már el is telt egy hónap, de nagyon jó volt megnézni a műsort, nagyon jó élmény volt!

Nem tartom tökéletesnek, s Magdi igyekezett is válaszolgatni a dilemmáimra, ami ezek szerint másokban is felmerült vagy eleve benne is, ha gondolt rá.

De jó, hogy ez a lány itt van, elérte valahol azt, ami minimum megilleti, bizony, a szemem előtt nőtt fel, hiszen végignéztem a Megasztárt anno, utána nyáron még váltottam is vele egy mondatot, tehát testközelből láttam. Most már tényleg nő lett, bár fiatal még mindig. Nyáron is igen közelről láthattam mennyire változott, s azért most is.

Igazából arra gondoltam, hogy jó lenne még egyszer megnézni!:-))

 

De összességében már az nagy élmény, hogy az ember egy kis színházban hall egy ilyen sok hangszeres igazi élőzenét. Volt jó hangulat, volt drámaiság és volt hitelesség. Jók voltak a mesék, Magdi tud előadni mint mesélő is, tud viccet mondani. Nem mindenki képes erre, pláne ilyen környezetből jőve, de benne van egy vele született intelligencia és egy az élet által rákényszerült céltudatosság, s úgy tűnik, hogy igen sok műveltségbeli dolgot is felszedett, pótolt, mert egy rendkívül inspiráló és ingergazdag környezetbe került még viszonylag fiatalon, s ott is maradt. Kihasználta a lehetőségeket.

Azért kellene megnéznem még egyszer, mert nem sikerült megértenem minden dal miértjét, nyilván ehhez a dalok szövegét is tanulmányozni kellene, s egy előzetes felkészülés segítene, de először meg jó volt totál spontán látni is leszámítva azt a ksifilmet, ami azért nem olyan sok. Igazából csak pár dalt tudtam, hogy lesz (Piaf, Lauper stb.), szándékosan nem hallgattam végig őket előzőleg. Idegenkedtem a rockos Magdi után ettől, de valójában nekem kellett egy kicsit nyitni. Ennek ellenére azért az hiányzott egy kicsit, az Apocalyptica óta tudjuk, hogy nem kell ehhez villanygitár.

 

Hozzám talán azért is áll közel mindez, mert a családom egy része közel élt Magdi falujához, s maga a falusi környezet is ismerős számomra, nagyszüleim is ilyesmi életet éltek, ha nem is a határ túloldalán. Sok mindenben hasonlóan gondolkodom mint ő, bár nem hiszek benne, de azért fura volt, s eddig nem tudtam, hogy a csillagjegyünk is azonos. Persze ennek ellenére ő egy csomó mindenben mégis más, sok dologban irigyelhetem, s most nem a sikerére gondolok, hanem inkább azt azt megalapozó, meg az attól akár független személyes belső tulajdonságaira. De az értékrendünk, ízlésvilágunk eléggé hasonlónak tűnik, nyilván azért kedvelem a hangján túl. Most jobban nem kívánok már belemerülni, de amikor a feleségemmel beszélgettünk róla, amikor sétáltunk vissza a kocsinkhoz a Ferenciek terét is elhagyva az utcán a Deák tér felé, azt mondtam neki, hogy az a fura ebben, hogy valójában olyat csinál ebben is Magdi amit sokan mások is megtehetnének, mert nincs benne semmi különleges, és mégis csak ő teheti meg és mégis különleges. Olyasmit mesél, ami valahol veled és velem is megtörtént. Biztosan vannak akik hasonlóan éreznek, sokan. Ezért sikeres is ez. Általunk is átélt dolgok köszönnek vissza részben a történetekben, s be is csomagolja őket egy-egy dal által valami másba is, és ez érdekessé, széppé teszi.

Szóval, van zenei tudás, énekhang, művészet, lélek az egészben, s ezért éri meg megnézni. Mindenkinek ajánlom, a Magdit kevésbé kedvelőknek is, ha nem ellenszenves kifejezetten, mert akkor úgysem értik meg.

 

Majd folyt köv. most egyelőre késő van.