Kedves Levelezőtársaim!
Érdemes a magyar nyelben otthonos lenni. Én például egy 78 ezer forint értékű gyógyüdülési kártyát nyertem egy 11 betűs szó megfejtésével. Nem mondom, megizzadtam, de egy kis segítséget is kaptam a megfejtéshez. Igaz, hogy fogals kérdések voltak, de az első betű megadásával alig 2 óra alatt megfejtettem, hogy az "i"-vel kezdődő szó, "járunk benne" csak iskola lehet. A többi sem volt könyű: legnagyobb tavunk; agancs van a fején , gyerekünk gyereke stb. Az utóbb megfejtését megkönnyítette, hogy a jelen pillanatban öt kisunokám itt sertepertél körülöttem. Amit valóban nehéz volt megfejteni: hápogó háziállat, Magyarország fővárosa stb.
További nyereményeket is kaphatok, autó, mosógép, tévé, de csak akkor, ha pontosan ki tudom tölteni a következő rovatokat: név (ez ment), életkor (ezt megnéztem az igazolványomban), telefon (ez volt a legnehezebb , mert magamnak nem szoktam telefonálni.)
Tulajdonképpen csak a nyelvművelés fontosságára szerettem volna felhívni Kedves Levelezőtársaim figyelmét, egyben részeltetni a szerencsében: a 78 ezer forint minden beküldönek biztos. De más nyereményekre is esélye lehet, ha tudja a nevét, életkorát, címét, telefonját és foglalkozását.
Sok szerencsét!
Gál Zoltán