Kedves Levelezőtársaim!
Egy alkalommal már írtam egy kis jegyzetben, hogy vezetés közben csak a vezetéssel célszerű foglalkozni. A vasárnapi tragédia, melynek áldozata az áldozatokon kívül a balesetet okozó moldáv fiatalember is, megerősít ebben. (4-5 év börtön után egész életén keresztül megmarad szerencsétlen figyelmetlenségének emléke. Mint tudjuk, a GPS-re figyelt, azt állítgatta. 70-80 km/óra sebességnél a gépkocsi egy pillanat alatt áttérhet a másik sávba.)
Jómagam nem telefonálok, nem hallgatok rádiót, és semmi, amit általában kütyünek hívnak, nincs az autómban. Nincs GPS-em, nem is értek hozzá, (bár tudom, hogy van, akinek szüksége van rá, de nekem nincs), nincs lézer-blokkoló, radar-zavaró, nem himbálózik a látóteremben semmi csecse-becse stb. Még rádiót sem hallgatok vezetés közben, nem engedem el a kormányt, nem gesztikulálok, hosszabb beszélgetéseket nem folytatok. Azt is tekintetbe veszem, hogy az én életkoromban mennyi a reakcióidő. És tudni fogom, hogy mikor kell végleg abbahagyni a vezetést és jogosítványomat emléktárgyaim közé tenni.
Az előbbieket megfontolásra ajánlom gépjárművet vezető társaim szíves figyelmébe.
Tisztelettel:
Gál Zoltán