nereusz1 Creative Commons License 2013.01.03 0 0 22217

 

"...a modern, magát 'civilizáltnak' kikiáltó világ egyáltalán nem civilizált, hanem ahogyan ő nevezte, az 'epigonok' világa csupán, amely a tényleges javakat sokkal inkább megörökölte, mintsem teremtette." 

 

 

"Albert Schweitzer írásaiból egyértelműen kiderül, hogy jócselekedetekkel teli, aktív élete teoretikus érdeklődéssel is párosult, amely az alábbi kérdés körül összpontosult: Mi a civilizáció?1 Hogyan lehetne helyreállítani? Azt ugyanis természetesen igen világosan látta, hogy a modern, magát „civilizáltnak” kikiáltó világ egyáltalán nem civilizált, hanem ahogyan ő nevezte, az „epigonok” világa csupán, amely a tényleges javakat sokkal inkább megörökölte, mintsem teremtette."

 

A politikailag irányított dosszié-világ. Semmi különös, mindnyájunkról van. Ellendosszié is. Közben döglődik a művészet, a magyar filozófia a politikai zsurnaliznus völgyében egy egy lyuk, a "besúgó" apa irodalmi teljesítményéhez nem fogható a "megfigyelt" fiúé. Gondolom, olvastál valami Szőcs Istvántól, kedves Gábornok.